KARDIOPATI

kor72014

Omega-3, bar xhenerik për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare sekondare

Një produkt efektiv për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare sekondare që përshtatet mirë me nevojat e spending review: është bar i ri ekuivalent me bazë omega-3.
transparent

kor102014

Udhëzime nga NICE për FA: antikoagulantë të rinj që zëvendësojnë ASA

Nuk duhet më të përdoret acidi acetilsalicilik (ASA– aspirina) për parandalimin e iktusit në pacientët me fibrilacion atrial (FA): rekomandimi është përfshirë në udhëzimet e reja të NICE (National Institute For Health and Care Excellence).
transparent

kor122014

Dobësimi redukton rreziqet kardiovaskulare edhe kur është i përkohshëm

Rritja e trashësisë së karotideve, rritja e presionit arterioz sistolik, rritja e rrezikut të diabetit. Këto janë rreziqet nga shtimi në peshë.
transparent

kor312014

ACE-inhibitor, mbrojtje kardiovaskulare në diabetin mellit

Antihipertensivët që pengojnë enzimën e konvertimit të angiotensinës duket se reduktojnë ngjarjet kardiovaskulare dhe vdekshmërinë tek pacientët me diabet, ndërsa sartanët përkatësisht antagonistët e receptorëve të angiotensinës II, nuk japin të tilla efekte.
transparent

sht82014

Pirja e çajit zvogëlon rrezikun e sëmundjeve me origjinë kardiovaskulare apo shkaqe të tjera

Çaji bën vërtet mirë: redukton me 24 % vdekshmërinë. E afirmon një studim francez paraqitur në kongresin European Society of Cardiology në Barcelonë, i kryer në një grup prej 131.401 personash midis moshës 18 dhe 95 vjeç.
transparent

sht152014

Përdorimi i klaritromicinës lidhet me efekte të padëshirueshme kardiovaskulare

Futja e klaritromicinës, një nga antimikrobikët më të përdorur dhe të përshkruar edhe në moshën pediatrike për pacientët alergjikë ndaj penicilinës, mund të shoqërohet me një shtim të vdekjeve për shkaqe kardiake.
transparent

kor132015

Ndikimi i bisfenolit A në aparatin kardiovaskular

Rezultatet e një studimi të publikuar në revistën "Hypertension" dhe të drejtuar nga Sanghyuk Bae, specialist në departamentin e mjekësisë parandaluese në Universitetin e Seulit (Kore e Jugut) kanë treguar se pijet në kanaçe rritin jo vetëm përqendrimin të lartë të bisfenolit A në gjak, por ndikojn
transparent

kor232015

Në Itali, barnat kardiovaskulare konfirmohen si kategoria me konsumin më të lartë

Në përputhje me trendin e viteve të fundit, të dhënat nga Raporti OsMed 2014 lidhur me barnat e furnizuara në ngarkim të Shërbimit Kombëtar Shëndetësor të farmacive publike dhe private, si dhe ato në ngarkim të qytetarit vënë në dukje se edhe për 2014-ën konfirmohen si kategoria më e konsumuar nga i
transparent

gus32015

Si ndikojnë zhurmat në zemër

Ekspozimi i vazhdueshëm ndaj zhurmave të trafikut mund të shtojë riskun për sëmundje kardiovaskulare. Kërkuesit britanikë kanë përdorur të dhënat për zhurmat e trafikut dhe shtrimet në spital për sëmundjet kardiovaskulare në Londër nga viti 2003 deri në 2010-ën,
transparent

gus72015

Kardiopatitë akute, më shumë se 50% gabojnë në marrjen e mjekimit

Vetëm 40% e pacientëve të shtruar në spital për dekompensim kardiak akut (DHF) ose sindromën koronare akute (ACS) janë në gjendje pas daljes nga spitali, që të njohin si duhet marrjen e dozave të duhura të barnave të përshkruara nga mjekët.
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC