pagjumësia

kor22014

Pagjumësia dhe trajtimet natyrale: ekstrakte natyrale me efektivitet të provuar

Pagjumësi thuhet kur një person zgjohet (gjatë gjumit të natës) të paktën 3 herë në javë, apo kur përpiqet për të rënë në gjumë në 30 minutat e para. Edhe pse ekzistojnë shumë ndihmësa konjuktivë-të sjelljes të efektshëm kundër pagjumësisë, në të gjithë botën vazhdojnë të përshkruhen shumë barnat hi
transparent

kor192014

Gjumi i pakët përkeqëson plakjen cerebrale

Pas një moshe të caktuar, më pak orë gjumi ndikojnë negativisht në plakjen e trurit: është zbuluar në një studim publikuar në Journal Sleep, nga një grup studiuesish të Center for Cognitive Neuroscience, Neuroscience and Behavioral Disorders Program, Duke-nus Graduate Medical School në Singapor.
transparent

sht272014

Gjumi si mjekim: kush fle mirë nuk sëmuret dhe punon më mirë

Gjumi i mirë dhe për një numër të caktuar orësh është i shëndetshëm si një mjekim: në fakt kush fle mjaftueshëm sëmuret më pak dhe mbi të gjitha nuk mungon në punë për shkak të sëmundjes.
transparent

qer182015

Pragu i dhimbjes rritet nëse vuani nga pagjumësia

Ekziston një lidhje mes çrregullimeve të gjumit dhe pragut të dhimbjes. Studiuesit norvegjezë të drejtuar nga Børge Sivertsen nga instituti “Norvegian institute of public health” kanë publikuar së fundi rezultatet e një studimi mbi argumentin në fjalë në revistën “Pain”.
transparent

pri262018

Melatonina. Si të përgatitet në mënyrë galenike si qetësues dhe si bar kundër alopecisë?

Nuk është ende shumë e qartë se cili është mekanizmi i saktë i veprimit të melatoninës që merret në rrugë orale, pasi ajo duket e paaftë për të kapërcyer barrierën hemato-encefalike dhe për të luajtur rolin që luan në nivel cerebral...
transparent

maj212019

Barnat për pagjumësinë, shkaktojnë sjellje të rrezikshme në gjumë. FDA-ja kërkon paralajmërim dhe kundërindikim

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave (FDA) ka bërë një deklaratë, ku thuhet se ka kërkuar që disa barna për pagjumësinë, që i nënshtrohen regjimit të përshkrimit...
transparent

kor82020

Pagjumësia. Ja, kur duhet ta dërgoni pacientin te mjeku

Më së shumti, nga ky çrregullim vuajnë gratë 45-54 vjeçe (periudha e menopauzës), të ndjekura nga të moshuarit. Te mbi 65-vjeçarët, pagjumësia mund të varet edhe nga efekti që kanë mbi gjumin, sëmundje të ndryshme...
transparent

kor172020

Përshkrimi i barnave. Rregullat e reja franceze reduktojnë abuzimin me medikamentin zolpidem

Sipas një studimi të ri të botuar në “Annals of Medicine Medicine”, zbatimi në Francë i rregullave të reja të përshkrimit për barin qetësues-hipnotik zolpidem, ka sjellë një ulje të rëndësishme dhe të menjëhershme të...
transparent

dhj152021

Përshkrimi i antipsikotikëve off-label për ankthin mund të ketë implikime negative në mbijetesë

Sipas një studimi të botuar në Journal of Psychiatric Research, një prirje në rritje e përshkrimit të antipsikotikëve off-label me dozë të ulët për të trajtuar sëmundje të tilla si ankthi dhe pagjumësia është lidhur me një rrezik në...
transparent

mar92022

Barnat. Nga hepatiti B, te migrena. Miratimet dhe rekomandimet e reja nga EMA

Komiteti i Produkteve Medicinale për Përdorim Njerëzor në EMA ka bërë të njohur një paketë e rëndësishme miratimesh farmakologjike. Ndër sëmundjet e prekura janë hepatiti B, karcinoma uroteliale, pagjumësia dhe migrena...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC