OBEZITETI

qer192014

Lufta kundër obezitetit, farmacistët britanikë hidhen në veprim

Të ftojnë klientët mbipeshë të matin indeksin e masës trupore dhe ti këshillojnë ata të përballen me problemin, duke i adresuar sa më parë drejt programeve të veçanta të aktivizuara në territor ...
transparent

kor122014

Dobësimi redukton rreziqet kardiovaskulare edhe kur është i përkohshëm

Rritja e trashësisë së karotideve, rritja e presionit arterioz sistolik, rritja e rrezikut të diabetit. Këto janë rreziqet nga shtimi në peshë.
transparent

kor162014

Ndërveprimet midis barnave antiretrovirale dhe orlistat

Marrja e barnave antiretrovirale në trajtimin e pacientëve sieropozitivë dhe të sëmurë me AIDS.
transparent

gus292014

Walgreens trajnon farmacistët për të promovuar zgjedhje të shëndetshme të stilit të jetesës

Zinxhiri i farmacive USA Walgreens planifikon të përzgjedhë disa nga farmacistët e saj për tu ofruar një kurs "trajnimi" drejt ndryshimit, për të qënë më efektivë në promovimin e jetës së shëndetshme, sipas metodës së psikologut B.J Fogg.
transparent

gus302014

Aborti spontan evitohet me një stil të rregullt jetese

Të paktën një në katër aborte spontane që verifikohen në tremujorin e parë të shtatzanisë mund të parandalohen me ndërhyrje të thjeshta në stilin e jetës, kjo bazuar në rezultatet e një kërkimi danez.
transparent

nën132014

Kush e tha që cheeseburger-i është i dëmshëm?

Për vite me radhë ka qenë simbol i ushqyerjes jo të mirë, armik i shëndetit dhe i ndaluar nga të gjithë mjekët. Tani ka ardhur koha e rivlerësimit të tij: hamburgeri me djathë (cheeseburger) e me të gjitha salcat shoqëruese, nuk është dhe aq i keq.
transparent

nën172014

Speci djegës nga analgjezik në trajtimin e obezitetit

Speci djegës ka hyrë në traditat mjekësore të shumë vendeve. Veprimi farmakologjik kryesor i tij është analgjezia, e gjeneruar nga lidhja mes kapsaicinoideve dhe receptorit të dhimbjeve, TRPV1. Së fundi një studim ka shqyrtuar edhe vetitë e tij kundër obezitet
transparent

dhj112014

Antibiotikët në shtatzëni dhe risku i obezitetit

Sipas një studimi të Universitetit të Columbias (SHBA), fëmijët që janë ekspozuar ndaj antibiotikëve në tremujorin e dytë dhe të tretë të shtatzënisë shfaqin një risk më të madh të obezitetit infantil në moshën 7 vjeç
transparent

shk42015

Dita Botërore Kundër Kancerit 2015, fokusi mbetet parandalimi

Organizata Botërore e Shëndetësisë shënon 4 shkurtin si Ditën Kundër Kancerit. Çdo vit, më shumë se 12 milionë personave iu diagnostikohet një tumor dhe 8.2 milionë prej tyre vdesin nga kjo sëmundje. Nëse nuk merren nisma konkrete do të arrihet në 25 milionë raste të reja dhe në 17 milionë të vdekur
transparent

pri162015

Etika e farmacistit shprehet edhe në kuzhinë

Zhvillohet këto ditë në Itali konkursi “Farmacia Etike”, një mundësi shumë e mirë për farmacistët që të tregojnë në mënyra të ndryshme se çfarë bëjnë më mirë në përditshmërinë e tyre. Një pjesë e rëndësishme e konkursit është edhe kulinaria, ku farmacistët e interesuar dërgojnë në adresën online të
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC