DROGA

qer182014

Droga të zgjuara, mefedroni ngatërohet me ecstasy

Ndryshe nga sa mendojnë shumë konsumatorë të drogave rikreative si mefedroni, i përdorur në produktet që shiten online si kripëra për banjo apo prodhime me origjinë vegjetale, ka disa ndryshime të rëndësishme në krahasim me Mdma, e njohur edhe si ecstasy.
transparent

sht132014

Maja GM për të prodhuar morfinë në shkallë të gjerë

Gjenet e lulëkuqes opium janë transferuar në maja dhe kështu të ndryshuara janë kthyher në një fabrikë morfine.
transparent

sht192014

Cigaret elektronike me nikotinë, rrezik konsumi për drogat e forta

"Është punuar gjatë për reduktimin e duhanit dhe me futjen e cigareve elektronike (E-Cig) jemi afërsisht duke shkatërruar gjithë progreset e bëra”.
transparent

tet22014

Kanabisi terapeutik, ok nga qeveria italiane për kultivimin nga shteti

Marijuana do të prodhohet në Itali nga shteti, përkatësisht nga ushtria e cila së shpejti do të nisë kultivimin në farbrikën kimike ushtarake në Firenze.
transparent

dhj172014

Kanabisi në farmaci, sugjerime për një përgatitje galenike të standardizuar

Kanabisi, si drogë bimore, është i pranishëm prej vitit 2013 në farmacitë italiane dhe mund të përshkruhet nga mjeku sipas ligjit 94/98
transparent

mar172017

Drogat fantazmë dhe rituali Ayahuasca

Ekzistojnë kura të quajtura alternative dhe plotësuese që përfshijnë ndër të tjera edhe fitoterapikët e homeopatikët. Por i njëjti klasifikim nuk mund të bëhet për lëndët narkotike. Një narkotik mund të cilësohet si i tillë vetëm nëse përfshihet në tabelën e posaçme ministrore, pavarësisht nëse ësht
transparent

nën72017

Varësia nga opiatet, terapitë e krahasuara nuk tregojnë inferioritet

Sipas një studimi të zhvilluar në Norvegji dhe të publikuar në Jama Psychiatry, naltrexone i injektueshëm me lëshim të zgjatur, i tregtuar me emrin e Vivitrol, duket se është i sigurt dhe efikas po aq sa administrimi ditor në rrugë orale i buprenorfine-naloxone për trajtimin e varësisë nga opiatet.
transparent

mar232021

Çrregullimet e ushqimit. Një medikament premtues mund të shndërrohet në terapi specifike

Për çrregullimin e të ngrënit të pakontrolluar (Binge eating disorder: BED), çrregullimi më i zakonshëm i të ngrënit, i karakterizuar nga episode të përsëritura të të ngrënit jashtë kontrollit, aktualisht nuk ka barna të aprovuara në Evropë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC