IBUPROFENI

qer162014

Dhimbjet kronike të nënvlerësuara, farmacisti përgjegjës për neglizhencën

Ekziston një numër pacientësh që vuajnë nga dhimbjet kronike të cilët në vënd të drejtohen tek mjeku mbështeten në këshillën e farmacistit që merr përgjegjësinë për të vëzhguar dhe drejtuar ata drejt një terapie të përshtatshme.
transparent

sht242014

OTC qetësues mund të rivendosin funksionin imunitar në moshë të thyer, kjo sipas një studimi in vivo

Një studim i ri i publikuar në Journal of Leukocyte Biology, sugjeron se makrofagët e pulmoneve në minjtë e moshës së madhe i janë përgjigjur në mënyra të ndryshme infeksionit në krahasim me ato të minjve të rinj, falë veprimit të ibuprofenit.
transparent

nën42014

Frakturat te fëmijët: zgjidhni ibuprofenin në vend të morfinës

Sa i takon efikasitetit analgjezik, ibuprofeni përfaqëson një zgjedhje më të mirë se morfina në menaxhimin e dhimbjeve të frakturave kockore te fëmijët. Ky është përfundimi i një studimi të udhëhequr nga grupi i doktor Naveen Ponai
transparent

pri282015

PRAC kërkon përditësimin e rekomandimeve për përdorimin e ibuprofenit në doza të larta

Komiteti për Vlerësimin e Risqeve dhe Farmakovigjilencën (PRAC) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) ka përfunduar një rishikim mbi përdorimin e ibuprofenit në doza të larta. Rishikimi konfirmon një rritje të vogël të riskut për probleme kardiovaskulare, si infarkti i miokardit dhe iktusi te paci
transparent

maj302015

EMA konfirmon risqet e ibuprofenit në doza të larta

Në fund të revizionimit të zbatuar nga PRAC, Agjencia Evropiane e Barnave konfirmon nevojën për të përditësuar informacionet e barnave që përmbajnë ibuprofen. Rekomandimet lidhen me rritjen e lehtë të riskut të problemeve kardiovaskulare, si infarkti dhe iktusi te pacientët që marrin barna me përmba
transparent

maj302015

EMA konfirmon risqet e ibuprofenit në doza të larta

Në fund të revizionimit të ndërmarrë nga PRAC, Agjencia Evropiane e Barnave konfirmon nevojën për të përditësuar informacionet e barnave që përmbajnë ibuprofen. Rekomandimet lidhen me rritjen e lehtë të riskut të problemeve kardiovaskulare, si infarkti dhe iktusi te pacientët që marrin barna me përm
transparent

sht192016

Astma pediatrike, ndryshe nga ç'mendohej paracetamoli nuk e përkeqëson sëmundjen

Te fëmijët me astmë të lehtë persistente, administrimi i paracetamolit nuk ndikon në shtimin e frekuencës të episodeve astmatike as në përkeqësimin e kontrollit të sëmundjes, në krahasim me ibuprofenin, sipas rezultateve të një studimi klinik të sapo publikuar në “New England Journal of Medicine”.
transparent

shk132018

Kush e tepron me përdorimin e NSAID-ëve dhe çfarë duhet bërë?

Numri i njerëzve që përdorin barna antiinflamatore josteroide (NSAID) dhe që e tejkalojnë dozën e rekomanduar ditore nuk është i papërfillshëm. Studiuesit kanë zbuluar se 15% e përdoruesve të ibuprofenit ose të NSAID-ëve të tjerë e tejkalojnë dozën maksimale të rekomanduar, që pas...
transparent

nën162018

Ibuprofeni jep shpresa të efikasitetit kundër sëmundjes së Alzheimerit

Sëmundja e Alzheimerit karakterizohet nga depozita të proteinës beta-amiloide (Aâ) në tru, që shndërrohen në vatra të inflamacionit. Neuronet janë shkatërruar nga ky proces inflamator dhe kjo shkakton deficite konjitive që...
transparent

mar112019

Ibuprofeni e bën morfinën më pak të nevojshme pas artroplastikës së legenit

Te pacientët që i nënshtrohen artroplastikës totale të legenit, trajtimi me paracetamol të kombinuar me ibuprofenin, është lidhur me një përdorim më të ulët të morfinës pas operacionit, krahasuar me marrjen e paracetamolit më...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC