KOZMETIKA

qer142014

Shëndeti i lëkurës: një piramidë që ndihmon në zgjedhjen e produktit të përshtatshëm

Filtrat solarë për rrezatimin Uv, antioksidantët me origjinë vegjetale, enzimat, acidet alfa-hidroksi, retinoidet dhe në fund peptidet janë faktorët e rritjes dhe proteinat që stimulojnë rriprodhimin qelizor.
transparent

qer142014

Kozmetika, pas skadencës rrezik i lartë kontaminimi

Produktet make-up nëse përdoren pas skadencës mund të rrezikojnë shëndetin e grave: një studim i fundit brazilian ka treguar se ato kanë një nivel të lartë kontaminues me mikroorganizma patogjenë.
transparent

sht132014

Kozmetika shton shitjet ne farmacitë italiane dhe Franca vëzhgon

Farmaci apo beauty-farm? Pyet shtypi francez pas publikimit të raportit të Kozmetikës italiane nga i cili del se në 5 vitet e fundit italianët kanë braktisur parfurmeritë duke favorizuar farmacitë për blerjet e tyre të kozmetikës.
transparent

sht202014

Alergji të ndërthurura: e mundur me produktet kozmetike?

Robyn O'Hehir, drejtor i alergologjisë në Monash University diskuton mbi një temë shumë interesante dhe dhe jo mjaft të njohur, lidhja midis alergjisë ndaj një substance për rrugët sistemike me të njëjtën substancë të përdorur në kozmetikë.
transparent

tet32016

Gjykata Europiane i thotë “Jo” kozmetikëve të testuar mbi kafshët

Jo kozmetikëve, ingredientët e të cilëve kanë qenë objekt eksperimentimi mbi kafshët. Sanksioni vjen nga Gjykata Europiane, sipas së cilës nëse eksperimentet bëhen jashtë Bashkimit Europian për të lejuar shitjen e produkteve në vende të treta dhe rezultati i tyre përdoret për të vërtetuar sigurinë,
transparent

pri262017

Bëhet realitet ligji për produktet kozmetike

I ka kaluar tashmë të gjitha hallkat institucionale Ligji Nr. 26/2017 për Produktet Kozmetike: është miratuar nga Parlamenti, dekretuar nga Presidenti dhe së fundi është botuar në Fletoren Zyrtare, por do të hyjë në fuqi vetëm pas një viti, pra në prill të 2018-s. Në të 30 nenet e tij specifikohen q
transparent

maj92018

Kozmetikë, Parlamenti i BE-së bën thirrje për ndalim të testimit mbi kafshët

Të ndërmerret një nismë diplomatike për ndalimin e testimit të produkteve të kozmetikës mbi kafshët në mbarë botën, para vitit 2023. Kjo është ajo që Parlamenti Evropian i ka kërkuar Bashkimit Evropian, duke miratuar një rezolutë jo...
transparent

tet82019

Ligji “Për produktet kozmetike”. Një ligj kombëtar që përfundon në ligj sektorial

Ligji nr. 26/2017, mund të jetë ligj kombëtar, por në të vërtetë, ai po zbatohet thjesht dhe pastër, në mënyrë sektoriale. Që në nenin e parë të tij, ligji në fjalë thotë: Neni 1: “Ky ligj ka për qëllim mbrojtjen e shëndetit të...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC