DIABETI

qer132014

Ingredientët e nevojshëm për të parandaluar çrregullimet e syrit të lidhura me moshën

Incidenca më e lartë e sëmundjeve të syrit verifikohet në moshat e mëdha: katarakta dhe degjenerimi makular senil janë dy nga çrregullimet më të zakonshme të shikimit për shkak të stresit oksidativ të lidhur me plakjen.
transparent

kor232014

Studim nga SHBA: bimët kineze ndihmë për parandalimin e diabetit

Bimët mjekësore kineze mund të ngadalësojnë tek pacientët me rrezik të lartë të prediabetit kalimin në diabet të mirfilltë?
transparent

kor312014

ACE-inhibitor, mbrojtje kardiovaskulare në diabetin mellit

Antihipertensivët që pengojnë enzimën e konvertimit të angiotensinës duket se reduktojnë ngjarjet kardiovaskulare dhe vdekshmërinë tek pacientët me diabet, ndërsa sartanët përkatësisht antagonistët e receptorëve të angiotensinës II, nuk japin të tilla efekte.
transparent

sht42014

Tek diabetikët, dieta e pasur me kripë dyfishon rrezikun kardiovaskular

Sipas një studimi të publikuar në JCEM, pacientët me diabet të tipit 2 që ndjekin një dietë të pasur në kripëra dyfishojnë rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare ...
transparent

sht222014

“Interateneo Diabete”, me ndërhyrjen e farmacistit terapia ndiqet më mirë nga pacientët

Ndërhyrja e farmacistit në pacientët me diabet në kuadër të projektit "Interateneo Farmacia di Comunita" është efektive jo vetëm në identifikimin e pacientëve të cilët nuk e dinë se janë të sëmurë por dhe për të zbuluar mospërputhje në terapi, apo për të përmirësuar gjëndjen e shëndetit ...
transparent

tet62014

Studim danez: Rrezik diabeti tek fëmijët dhe adoleshentët që përdorin antipsikotikë

Një studim i publikuar në Journal of American Academy of Child and Adolescent Psychiatry ka arritur në përfundimin se fëmijët dhe adoleshentët të cilët janë diagnostikuar me një çrregullim psikiatrik kanë patur rritje të rrezikut të zhvillimit të diabetit në rastin e përdorimit të antipsikotikëve.
transparent

tet112014

Një studim kohort retrospektiv: Hiperglicemia në pacientët e hospitalizuar dhe rreziku i diabetit

Glukoza plazmatike e matur gjatë një shtrimi urgjent spitalor parashikon rrezikun e zhvillimit të diabetit të tipit 2.
transparent

tet162014

EASD: pak kontrolle rreth pajisjeve mjekësore. Assobiomedica: të përqëndrohemi tek cilësia

"Niveli i kontrollit të cilësisë tepër i ulët, jo vetëm për pompat e insulinës por dhe për pajisjet mjekësore në përgjithësi në Europë"
transparent

nën52014

Ushqimet dhe perimet që luftojnë diabetin

Shoqata Amerikane e Diabetit ka paraqitur një pasqyrë të ushqimeve dhe aktiviteteve që duhet të kryhen në mënyrë që të mbajmë larg diabetin. Të dhënat e mbledhura nga studime të ndryshme, tregojnë se si frutat, perimet dhe një djetë e ekuilibruar ul riskun për diabet...
transparent

nën142014

Risi për trajtimin e konstipacionit kronik dhe edemës makulare diabetike

Agjensia Europiane e Barnave, EMA ka autorizuar tregtimin e IDegLira (Xultophy e Novo Nordisk) për trajtimin e Diabtit Mellitus tip 2 në të rriturit. Bari kombinon në një injeksion të vetëm ditor dy principe aktive: insulinën degludec (Tresiba) dhe liraglutide (Victoza).
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC