SKLEROZA MULTIPLE

qer112014

Skleroza multiple: përkufizimi dhe performanca

Skleroza multiple është një sëmundje degjenerative e sistemit nervor qendror që përcakton shkatërrimin progresiv të mielinës guaina e cila rrethon fibrat nervore.
transparent

sht252014

AIFA, të përshkruhet me kujdes teriflunomid për sklerozën multiple

Teriflunomid (Aubagio i Genzyme), terapi orale për trajtimin e pacientëve të rritur me sklerozë multiple recidivante remitente, përshkruhet tashmë me recetë.
transparent

pri62015

Kurkuma, roli i farmacistit në përgatitjen e fitoterapikut të fuqishëm

Kurkuma është një bimë barishtore, shumëvjeçare e cila arrin deri në 1 m lartësi. Nuk kultivohet kudo, por vetëm në ato zona ku temperaturat variojnë nga 15° C deri në 25° C dhe me reshje të dendura shiu. Cilësitë mjekësore të kurkumës janë të njohura në Lindjen e Largët prej shekujsh, prodhohet kry
transparent

maj252015

Masa të tjera në mbrojtje të pacientëve që janë në trajtim me natalizumab

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka ndërmarrë një rivlerësim të elementeve të mbledhura gjatë këtyre viteve lidhur me menaxhimin e rasteve të leukoencefalopatisë multifokale progresive, një reaksion i rrallë i shkaktuar nga terapinë me natalizumab...
transparent

sht102015

Të ushqyerit me gji zvogëlon riskun e përsëritjes së sklerozës së shumëfishtë

Sipas një artikulli të publikuar në revistën “Jama Neurology” gratë e prekura nga skleroza e shumëfishtë që ushqejnë vetëm me gji foshnjat e tyre për të paktën dy muaj, rrezikohen më pak nga përsëritja e sëmundjes, në krahasim me gratë që nuk ushqejnë me gji ose e bëjnë këtë pjesërisht. “20 - 30% e
transparent

tet172015

Konfirmime dhe indikime të reja në terapitë për sklerozën e shumëfishtë

Nga kongresi i ECTRIMS (European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis) vijnë konfirmime për barna që janë aktualisht në dispozicion të pacientëve me sklerozë të shumëfishtë, si dimethyl fumarate, alemtuzumab dhe teriflunomide dhe indikime të reja interesante për barna në fazë e
transparent

shk162016

Skleroza multiple, terapia me Ga-40 më efikase se ajo me Ga-20

Në trajtimin e sklerozës multiple (Sm) një nga molekulat më të përdorura është glatiramer acetate, së cilës iu dedikua në Milano një ditë e tërë për të përshkuar gjithë historinë e saj: nga zbulimi në fillim të viteve '70, te aprovimi i FDA-së në 1996-ën, nga konfirmimet për efikasitetin dhe siguri
transparent

maj162016

Kanabinoidet për sklerozën multiple, ekspertët: Vështirësi me dispensimin e barit

Në Itali ka vështirësi administrative dhe logjistike në lidhje me dispensimit të Sativex, bar me bazë kanabinoidet për sklerozën multiple, i cili tani për tani mund të përshkruhet në një njësi të vetme pranë farmacive spitalore. Shumë pacientë me mundësi të kufizuara lëvizjeje janë të detyruar të ud
transparent

kor22016

Ndërprerja e fingolimod në sklerozën multiple sjell rikthime të mundshme më të rënda të sëmundjes

Pacientët me sklerozë multiple, pas ndërprerjes së terapisë me fingolimod kanë rikthim të rëndë të sëmundjes. Ndërprerja e fingolimod njësoj si natalizumab, shkakton një efekt përsëritjeje me frekuencë mjaft të lartë të episodeve sklerotike, aq sa kërkohet të shtohet vëmendja në trajtim.
transparent

dhj192016

Skleroza multiple sekondare progresive: Baf312 kalon testet e fazës III

Baf312 (siponimod) ka dhënë rezultatet e para në një studim të fazës III të zhvilluar mbi pacientë të prekur nga skleroza multiple sekondare progresive (Smsp). Lajmin e bën të ditur Novartis, kompania qe po merret me zhvillimin e barit i cili administrohet në rrugë orale dhe që është në gjendje të r
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC