FRENUES

qer112014

Hipokolesterolizues të rinj dhe premtues nga antitrupat monoklonal

Frenuesit PCSK9 janë barna që dominojnë panoramën aktuale të hipokolesterolizuesve për atë grup pacientësh "në rrezik" tek të cilët efekti i statinave nuk është i mjaftueshëm për të sjellë nivelin e kolesterolit nën 70 mg për dl/gjaku të rekomanduar nga udhëzimet europiane.
transparent

kor52018

Diabeti 2. Mjekimi me frenuesit SGLT-2, mbron edhe zemrën. Studimi e konfirmon...

Rezultatet e një analize të re të studimit CVD-REAL, një studim i gjerë i botës reale që ka vlerësuar rrezikun e vdekjes për të gjitha shkaqet, hospitalizimin për pamjaftueshmëri kardiake, infarkt dhe iktus te...
transparent

tet242018

Dializa. Disa barna për stomakun, shtojnë rrezikun e thyerjes së legenit

Disa barna, që përdoren zakonisht për të trajtuar problemet gastrike, refluksin acid dhe ulcerën, janë të lidhura me rritjen e rrezikut për fraktura te pacientët në dializë, sipas një studimi të ri të publikuar në “Clinical Journal" të...
transparent

dhj142020

Cilat janë barnat që favorizojnë mbijetesën te pacientët Covid? Studimi jep përgjigje

Përdorimi i statinave, frenuesve të enzimës konvertuese të angiotensinës dhe bllokuesve të kanaleve të kalciumit është shoqëruar me një mundësi më të vogël për vdekje, te...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC