SHBA

qer92014

Përshkrimi i recetave në formë elektronike, në SHBA tejkalon recetat me dorë

Në 2013 ajo çka parashikohej u bë realitet: për herë të parë në Shtetet e Bashkuara përshkrimet elektronike dominuan ato të shkruara me dorë.
transparent

qer172014

Antitumoral, anti-inflamator, analgjezik: mundësi të reja në SHBA dhe BE

Komisioni Europian ka autorizuar një udhëzim të ri për frenuesin oral multikinasik sorafenib (Nexavar i Bayer Healthcare dhe Onyx Pharmaceuticals, Inc., pjesë e grupit Amgen): për trajtimin e pacientëve me tumor të diferencuar të tiroides ...
transparent

kor32014

Lëkura dhe indet e nënlëkurës, Parkinsoni, varësitë, hemofilia: të rejat në SHBA

FDA ka aprovuar hyrjen në treg të dy barnave të Valeant Pharmaceuticals: një xhel injektues, me bazë acidin hialuronik dhe 0.3% lidokainë (Restylane Silk) dhe një solucion topik me bazë efinakonazol 10% (Jublia).
transparent

kor72014

Qumështi artificial: FDA përditëson rregullat e prodhimit

Pak muaj nga publikimi i Good Manufacturing Practices (CGMPS) i specializuar për qumështin artificial, Food and Drug Administration bëri disa përditësime domethënëse për prodhuesit.
transparent

gus272014

Barna të reja në SHBA për sëmundjet e trashëguara dhe onikomikozën

Produkti, përcaktuar si bar jetim për veçantinë e patologjisë ku adresohet, indikohet për trajtimin e sulmeve akute të angioedemës tek të rriturit dhe adoleshentët me HAE.
transparent

tet92014

Agjensitë rregullatore në punë për udhëzime dhe molekula të reja

Është astma udhëzimi i ri për përdorimin e tiotropium (Spiriva Respimat e Boehringer Ingelheim) në Komunitetin Europian: bari mund të përdoret tek pacientët e rritur astmatikë, si trajtim shtesë bronkodilatues për terapinë mbajtëse ...
transparent

tet92014

SHBA: farmacitë mbledhin barna opioide të papërdorura

Në Shtetet e Bashkuara, pacientët mund të kthejnë në farmaci opioidet e përshkruara për trajtimin e dhimbjeve dhe të papërdorura: njofton Drug Enforcement Administration (DEA), Agjensia Federale e Antidrogës në SHBA.
transparent

jan312015

Opiatet kundër dhimbjeve rrisin rrezikun për defekte në fetus

Shumë grave amerikane në moshë riprodhuese iu përshkruhen opiate kundër dhimbjeve, barna të fuqishme që mund të rrisin rrezikun e defekteve të fetusit. Në një studim të publikuar këtë javë në revistën “Centers for Disease Control and Prevention”(CDC), studiuesit analizuan përshkrimet për këto lloj b
transparent

shk22015

Studim në “JAMA Psychiatry” mbi përdorimin e benzodiazepinave

Dr.Mark Olfson nga Instituti Psikiatrik i New York-ut, dr. Marissa King nga “Yale University” dhe dr. Michael Schoenbaum nga Instituti Amerikan i Shëndetit Mendor (NIMH) kanë shqyrtuar normat e përdorimit të benzodiazepinave në bazë të gjinisë dhe moshës
transparent

shk72015

Një në 10 amerikanë nuk ka para për barna

Nuk bëhet fjalë gjithmonë për harresë apo mungesë besimi në trajtimet mjekësore: në disa raste udhëzimet e doktorit nuk merren parasysh sepse mungojnë të ardhurat për të blerë barnat. Në këtë përfundim ka arritur një studim nga Qendra Kombëtare për Statistikat Shëndetësore në Shtetet e Bashkuara.
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC