ushqim i shpejtë

jan242022

Çrregulluesit endokrinë në ushqimet fast-food, një rrezik potencial për shëndetin e njeriut

Ushqimi i shpejtë është konsideruar gjithmonë shembull i një diete të pabalancuar, që shpesh renditet si një ndër shkaqet e epidemisë së obezitetit në botën perëndimore. “Sipas një studimi të kohëve të fundit...
transparent

gus32022

Ushqimet shumë të përpunuara lidhen me një rrezik në rritje të zhvillimit të demencës

Njerëzit që ndjekin një dietë të përbërë nga përqindje të larta ushqimesh shumë të përpunuara mund të jenë më të rrezikuar për të zhvilluar demencë, krahasuar me ata...
transparent

pri132023

Konsumimi i ushqimeve shumë të përpunuara dhe lidhja shkak-pasojë me kancerin

Sipas një artikulli të nënshkruar nga studiuesit e Imperial College në Londër dhe të botuar në “eClinicalMedcine”, konsumimi me tepri i ushqimeve shumë të përpunuara si...
transparent

qer142024

Stilet e të ushqyerit. GenZ e prirur drejt ushqyerjes së qëndrueshme dhe të përgjegjshme

Çfarë është ushqimi për të ashtuquajturën Gjenerata Zeta (GenZ), pra të lindurit në periudhën 1997-2012, që sot janë 12-27-vjeçarë? Çfarë i karakterizon ata? Pra, çfarë raporti...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC