përshkrimi i barnave

tet202021

Ngjarjet e padëshiruara për shkak të barnave. Politerapia e papërshtatshme, efekt i kaskadës përshkruese

Kaskadë përshkruese quhet një sekuencë ngjarjesh në të cilat, një efekt negativ i barit keqinterpretohet si gjendje e re mjekësore, duke çuar në shtimin e një bari tjetër i cili mund të shmangej. Koncepti i kaskadës përshkruese...
transparent

jan52022

Antidepresivët e gjeneratës së re po përshkruhen gjithnjë e më shumë. Duhet treguar kujdes

Duke pasur parasysh pasigurinë e baraspeshës mes dëmit dhe përfitimit nga përdorimi i antidepresivëve, veçanërisht i nëntë klasave të reja të këtyre barnave, duhet të rishikohet përshkrimi i përhapur dhe gjithnjë në rritje...
transparent

jan252022

Mungesa e azitromicinës në Itali. AIFA: antibiotikët nuk janë pjesë e protokolleve të trajtimit të Covidit

Përdorimi i antibiotikëve kundër Covidit nuk është pjesë e protokolleve apo rekomandimeve zyrtare, pasi bëhet fjalë për barna që luftojnë bakteret dhe jo viruset. Por, si për trajtimin në shtëpi, ashtu edhe në disa spitale...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC