gjenetikë

kor92020

Ndahet nga jeta “mjeshtri” i analizave të ADN-së. Drejtoi Qendrën e Diagnostikës Molekulare dhe Kërkimeve Gjenetike

Sot, Akademia e Shkencave të Shqipërisë ka njoftuar ndarjen nga jeta në mënyrë të papritur të profesor Grigor Zoraqit, bashkëpunëtor dhe anëtar i “Njësisë së Bioteknologjisë...
transparent

dhj72020

Format e rënda të Covid-19 varen edhe nga gjenetika. Ja, cilët janë faktorët e rrezikut

Një letër kërkimore e botuar në “New England Journal of Medicine” ofron një thellim në faktorët e rrezikut gjenetik që i bëjnë individët pak a shumë të ndjeshëm ndaj zhvillimit të formave të rënda të Covid-19. Pacientët me...
transparent

pri202021

Parandalimi kardiovaskular. Gjenetika ndikon në efektin e omega-3. Ja, se si

Sipas një studimi të botuar në “PLOS Genetics”, marrja e acideve yndyrore omega-3 nëpërmjet vajit të peshkut ofron përfitime për shëndetin kardiovaskular vetëm nëse keni gjenotipin e duhur. Kemi ditur prej dekadash që...
transparent

dhj22021

Baza gjenetike e tentativave për vetëvrasje. Ja, cilët janë faktorët që luajnë rol

Mendimet dhe sjelljet vetëvrasëse mund të reduktohen me mbështetjen dhe trajtimin e duhur të shëndetit mendor. Prandaj, është thelbësore të merret informacion mbi rrugët biologjike të përfshira në përpjekjet për...
transparent

mar12022

Migrena dhe faktorët gjenetikë të rrezikut. Të rejat e një studimi

Një grup ndërkombëtar shkencëtarësh ka identifikuar më shumë se 120 zona të gjenomit që janë të lidhura me rrezikun e migrenës. Studimi novator i ndihmon studiuesit të kuptojnë më mirë bazën biologjike të migrenës...
transparent

maj112022

Covid-19. Gjenetika u dha mundësi disa njerëzve ta jetonin më mirë periudhën pandemike

Disa individë e kanë përballuar stresin e pandemisë më mirë se të tjerët dhe kjo ka ndodhur të paktën pjesërisht për shkak të gjenomës së tyre, sipas një studimi të publikuar në PLoS Genetics. “Të gjithë janë prekur nga pandemia...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC