keqformim

mar162020

Kujdes nga përdorimi i antibiotikëve makrolidë në shtatzëni

Sipas një studimi të botuar në “The BMJ”, fëmijët e lindur nga nënat që përdorën antitrupa makrolidë gjatë shtatzënisë, kanë një rrezik më të lartë për defekte të lindura, sesa fëmijët, nënat e të cilëve morën penicilinë. Në veçanti...
transparent

kor62021

Barnat në shtatzëni. Nga suplementet, te terapitë kronike: këshillat e farmacistit

Marrja e barnave gjatë shtatzënisë lidhet me frikë dhe shqetësime në lidhje me efektet e mundshme negative që mund të kenë në fetus. Para së gjithash, farmacistët kanë për detyrë të sigurojnë gratë shtatzëna se vetëm...
transparent

maj102022

Metformina te baballarët para konceptimit, rrezik për keqformime gjenitale te fëmija

Ky nuk është një alarm i parëndësishëm kur merret parasysh se metformina është një nga barnat më të përdorura për diabetin e tipit 2, i indikuar si zgjedhja e parë në të gjitha udhëzimet ndërkombëtare. Por, a është...
transparent

sht272023

Profilaksia me antibiotikë nuk indikohet për fëmijët me keqformime renale

Te të porsalindurit me refluks vezikoureteral të shkallës III, IV ose V dhe pa infeksione të mëparshme të traktit urinar (UTI), profilaksia e vazhdueshme me antibiotikë ofron, nga...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC