coronavirus

transparent

jan282020

Coronavirusi në Shqipëri. Ngrihet taskforca për masat parandaluese të depërtimit

Ndonëse rreziku që Shqipëria të preket nga coronavirusi është i ulët, Ministria e Shëndetësisë ka mbledhur taskforcën për të marrë masat dhe për të rritur gatishmërinë në të gjitha strukturat e saj. Tashmë ka një menaxhim ndërkombëtar...
transparent

shk62020

Coronavirusi. Kina shpall rezultatet premtuese të barnave. OBSH: Kujdes, nevojiten teste në shkallë të gjerë

Studiuesit e Universitetit Zhejiang dhe të Institutit të Virologjisë në Vuhan kanë njoftuar rezultatet pozitive të testit të barnave, përkatësisht Abidol e Darunavir dhe...
transparent

shk72020

Coronavirusi në Shqipëri. Ndryshojnë masat në aeroport. Shfaqen rastet e para të dyshuara

Jo vetëm ata që vijnë nga Kina, por të gjithë shtetasit që hyjnë në territorin shqiptar, si nga aeroporti, ashtu edhe nga pikat e tjera kufitare, i nënshtrohen pyetësorit dhe...
transparent

shk182020

Coronavirusi. Hapa përpara në kërkimin e kurave. Ja, situata aktuale!

Nga kina vijnë sinjale optimiste në lidhje me kurat kundër coronavirusit të ri: nga spitali i Vuhanit ka dalë një pacient i shëruar, tek i cili sëmundja Covid-19 është trajtuar me antitrupa që gjendeshin në plazmën e njerëzve të shëruar...
transparent

shk242020

Covid-19. Për momentin, nuk ka terapi specifike. Mbështetje, vetëm kurat eksperimentale

Aktualisht, nuk ka asnjë trajtim specifik kundër sëmundjes pulmonare Covid-19 të shkaktuar nga coronavirusi i ri SarsCoV2, por vetëm trajtime eksperimentale. Dhe, ndërsa jemi dëshmitarë të një rritjeje të rasteve në botë, po...
transparent

shk252020

Rritja e çmimit të maskave në mënyrë abuzive në farmaci. Prokuroria: procedim penal për farmacitë abuzuese

Shqetësimi në lidhje me përhapjen e coronavirusit në Italinë fqinje ka bërë që edhe në Shqipëri qytetarët të vrapojnë drejt farmacive për të blerë maska. Kjo iu ka interesuar...
transparent

mar22020

Shtogu. Studiohen edhe një herë vetitë shëndetësore antivirale

Nga lloji Sambukus, njihet më së shumti specia "nigra", në shqip, shtogu, e njohur si për vetitë shëndetësore, ashtu edhe për ato gastronomike. Me lulet e shtogut, një pemë e vogël që rritet në gjendje të egër në pyjet evropiane, mund të...
transparent

mar32020

Coronavirus. Zbulohet proteina e synuar për barnat e reja. Studimi në SHBA

Një objektiv i mundshëm për barnat e reja ad hoc është identifikuar në një proteinë të coronavirusit të ri, siç ka shpjeguar një ekip kërkuesish amerikanë. Proteina e sapohartuar quhet Nsp15, ruhet mes coronaviruseve...
transparent

mar112020

Coronavirusi. EMA: Për momentin, nuk ka mungesë barnash

“Sa i përket ndikimit të mundshëm të epidemisë Covid-19 në Evropë, në furnizimin me barna, mund të thuhet se aktualisht nuk ka mungesa, se situata monitorohet në mënyrë të vazhdueshme dhe se janë ndërmarrë hapa për të patur...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC