antihipertensivët

nën42019

Barnat antihipertensive duhen marrë para gjumit. Ja, se pse...

Ata që marrin antihipertensivë përpara se të flenë, kanë një rrezik më të ulët për vdekje ose sëmundje të shkaktuara nga problemet e zemrës ose enëve të gjakut, krahasuar me ata që i marrin barnat në mëngjes. Këtë sugjeron një studim i...
transparent

mar232020

AIFA pozicionohet në lidhje me përdorimin e inhibitorëve ACE dhe sartaneve, në sëmundjen nga coronavirusi Covid-19

Agjencia Italiane e Barnave është pozicionuar në lidhje me efektin e supozuar të terapive që kanë në bazë të tyre barna...
transparent

mar182021

Karakteristikat antihipertensive të çajit jeshil dhe të çajit të zi. Shpjegimet që jep studimi

Nga një studim i botuar në “Cellular Physiology and Biochemistry” rezulton se përbërësit e çajit jeshil dhe çajit të zi kanë një aktivitet vazodilatues që arrihet duke aktivizuar proteinat e kanaleve jonike në murin vaskular, gjë që...
transparent

dhj32021

Shumë njerëz hipertensivë, marrin barna që e ngrenë tensionin

Në Shtetet e Bashkuara, rreth 18 për qind e të rriturve me hipertension marrin medikamente që mund të ngrenë presionin e gjakut. Këtë e thotë një studim i botuar në Jama Internal Medicine bazuar në të dhënat e një sondazhi...
transparent

gus302022

Barnat kundër hipertensionit. Nuk ka rendësi nëse merren në mëngjes apo në darkë. Ja, çfarë thonë mjekët

Barnat kundër hipertensionit mund të merren në çdo kohë të ditës pa ndryshuar rrjedhën klinike të pacientëve. Në këtë përfundim ka arritur studimi TIME i cili sapo ka...
transparent

mar142023

Antihipertensivët. Trajtim i mundshëm për diabetin 1 te fëmijët

Në diabetin e tipit 1, pankreasi zvogëlon në mënyrë progresive prodhimin e tij të insulinës derisa të ndalojë plotësisht. Sa më gjatë të vazhdojnë të funksionojnë...
transparent

sht142023

Të moshuarit. Trajtimi i hipertensionit redukton rrezikun për demencë

Të moshuarit që përdorin antihipertensivë kanë një rrezik të reduktuar për të zhvilluar demencë në krahasim me ata me hipertension të patrajtuar, dhe nuk kanë asnjë rrezik të...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC