udhëzime

gus62019

Opioidet dhe ushqyerja me gji. Udhëzimi i FDA-së mbi përdorimin e kodeinës dhe tramadolit

Rishikimi i literaturës mjekësore për marrjen e kodeinës gjatë laktacionit, ka nxjerrë në pah një numër të lartë rastesh të përgjumjes së tepërt te të porsalindurit, përveç komplikacioneve të rënda të frymëmarrjes, një prej të...
transparent

gus292019

Pneumonia. Ciklet shumë të gjata të antibiotikëve, shtojnë efektet anësore

Shumica e pacientëve të shtruar në spital për pneumoni, marrin antibiotikë për një kohë të gjatë dhe për këtë arsye, janë shumë më të rrezikuar nga efektet anësore, sipas një studimi retrospektiv të botuar në “Annals of Internal...
transparent

maj42020

Covid-19 dhe hidroksiklorokina. AIFA përditëson udhëzimet

AIFA ka përditësuar udhëzimet për përdorimin terapeutik të hidroksilklorokinës e cila duhet të merret në konsideratë “si për pacientët Covid-19 jo shumë rëndë, të menaxhuar në shtëpi, ashtu edhe për pacientët në spital, ndërsa...
transparent

kor202020

Vaksinimi kundër HPV-së. Udhëzime të reja nga Shoqata Amerikane e Kancerit

Shoqata Amerikane e Kancerit ka botuar udhëzime të përditësuara për vaksinimin kundër HPV-së, bazuar në një përditësim të vitit 2019 nga Komiteti Federal Këshillues për Praktikat e Imunizimit. Përditësimi adreson tre çështje...
transparent

nën102020

Ndryshon udhëzuesi për mjekët e familjes për trajtimin e pacientëve me COVID

Mjekët e familjes që trajtojnë një numër të konsiderueshëm pacientësh me COVID në shtëpi, kanë tanimë të shkruar kur duhet ta dërgojnë pacientin në spital dhe çfarë medikamentesh mund të përdorin për format...
transparent

kor262021

Vaksinat anti-Covid. EMA përditëson broshurën e Janssenit. Një ndër efektet e rralla: Sindroma Guillain Barré

Sindroma Guillain-Barré (GBS) do të shtohet në listën e efekteve anësore të vaksinës Janssen Covid-19 me një frekuencë shumë të rrallë dhe një paralajmërim do të përfshihet në informacionin e produktit për të rritur...
transparent

gus172021

Pickimet e grerëzave dhe bletëve. Si të njihet dhe të parandalohet reagimi alergjik. Vademekumi i ekspertëve

Pickimet e hymenopterave (bletët, grerëzat etj.) mund të shkaktojnë, sipas ndjeshmërisë individuale, simptomat e një reaksioni alergjik pak a shumë të rëndë deri edhe fatal, nëse nuk ndërhyhet me mjetet e nevojshme...
transparent

nën292021

Reduktimi i natriumit në produktet ushqimore. Udhëzuesi i FDA-së për industritë

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka zhvilluar një udhëzues për të inkurajuar industritë që të reduktojnë gradualisht natriumin në ushqime të ndryshme gjatë viteve të ardhshme. Ky udhëzues synon të ofrojë...
transparent

kor122023

Publikohen udhëzimet e reja europiane për menaxhimin e hipertensionit

Shoqata Europiane e Hipertensionit (ESH) ka publikuar udhëzimet e përditësuara për menaxhimin e hipertensionit në "Journal of Hypertension". "Nëpërmjet udhëzimeve të reja...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC