sheqer

pri102019

Ëmbëlsuesit pa sheqer. Nuk konfirmohen përfitimet prej tyre

Nuk ka prova të qëndrueshme që tregojnë se shëndeti ka përfitime të rëndësishme nga ëmbëlsuesit pa sheqer dhe nuk përjashtohet që këta të fundit janë një burim i mundshëm dëmesh, sipas asaj që sugjeron një rishikim i literaturës...
transparent

sht242019

Zgjedhjet ushqimore: ushqimet në treg janë shumë të ëmbla

Për të kuptuar zgjedhjet ushqimore të konsumatorëve, kemi analizuar hollësisht 393.568 komente për produktet ushqimore, të publikuara nga 256.043 klientë Amazon, në harkun e 10 vjetëve, duke zbuluar se shumë vetëve...
transparent

qer22022

A ka një vlerë “pragu” nën të cilën, rreziku nga konsumi i sheqerit është i papërfillshëm?

Nuk ka dyshim se konsumimi i pabalancuar i sheqerit është një nga shkaqet kryesore të mbipeshës, një gjendje që shton rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të rënda metabolike, përfshirë obezitetin, diabetin e tipit 2, sëmundjet...
transparent

sht62022

Kanceri kolorektal. Konsumi i tepërt i ushqimeve shumë të përpunuara rrit rrezikun te burrat

Sipas një studimi të publikuar në British Medical Journal, burrat që konsumojnë ushqime shumë të përpunuara kanë një rrezik 29% më të lartë për të zhvilluar kancer...
transparent

sht142022

Çaji i zi si pjesë e dietës. Ja, cilat janë përfitimet

Një studim prospektiv i kryer në mbi gjysmë milioni përdorues të çajit në Britani, ka treguar se konsumimi i lartë i tij shoqërohet me një reduktim të lehtë të rrezikut të...
transparent

mar152023

Ëmbëlsuesit nën vëzhgim. Shtojnë rrezikun për infarkt dhe iktus

Sipas rezultateve të një studimi të ri, konsumimi i eritritolit, një ëmbëlsues i përdorur në industrinë ushqimore, shton rrezikun për infarkt dhe iktus. Studimi i botuar në “Nature...
transparent

pri132023

Konsumimi i ushqimeve shumë të përpunuara dhe lidhja shkak-pasojë me kancerin

Sipas një artikulli të nënshkruar nga studiuesit e Imperial College në Londër dhe të botuar në “eClinicalMedcine”, konsumimi me tepri i ushqimeve shumë të përpunuara si...
transparent

maj162023

Ëmbëlsuesit. OBSH: Nuk rekomandohen për rënien në peshë. Udhëzimet e reja

Më mirë të përdorni produkte pa sheqer ose produkte me sheqer natyral (fruta) në vend të ëmbëlsuesve pa sheqer (NSS) për të rënë në peshë. Përdorimi i zgjatur i NSS-ve...
transparent

qer222023

Diabeti 2. Zgjedhja e pijeve të duhura redukton vdekshmërinë dhe sëmundjet kardiovaskulare

Konsumimi i pijeve me përmbajtje të lartë sheqeri ndikon ndjeshëm në rezultatet e vdekshmërisë dhe ato kardiovaskulare te pacientët diabetikë, sipas një studimi të...
transparent

kor282023

Pijet freskuese dhe lidhja shkak-pasojë me mbipeshën dhe obezitetin tek adoleshentët

Konsumimi i përditshëm i pijeve freskuese lidhet me rritjen e prevalencës së mbipeshës dhe obezitetit në mesin e studentëve adoleshentë, sipas një studimi të botuar në...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC