lumbalgji

tet82018

Antidepresivi amitriptilinë mund të ndihmojë në rastet e lumbalgjisë

Sipas një studimi të ri, të publikuar në “JAMA Internal Medicine”, trajtimi me amitriptiline me dozë të ulët, i pacientëve me lumbalgji kronike, redukton paaftësinë pas tre muajsh, pa efekte të kundërta të dëmshme dhe pa një...
transparent

qer302020

Një medikament i ri shfaq efikasitet kundër lumbagjisë kronike. Ende e pavërtetuar siguria

Tanezumabi, një antitrup monoklonal që pengon aktivitetin nervor, mund të lehtësojë pacientët me lumbalgji kronike, e cila është ende një nga arsyet kryesore pse njerëzit shkojnë te mjeku dhe shkaku kryesor i aftësisë së kufizuar në...
transparent

shk52021

Dhimbja e mesit. Nga stili i jetesës, te barnat. Këshillat e farmacistit

Dhimbja e mesit është çrregullimi më i zakonshëm osteo-artikular dhe një nga shkaqet më të zakonshme pse i kërkohet ndihmë farmacistit. Lumbalgjia mekanike është dhimbja e shkaktuar nga një stres ose stimulim i lartë i...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC