kalori

tet42018

Rishikimi Cochrane: Sa ndikojnë etiketat ushqimore në luftën kundër obezitetit?

Prania e etiketave me tregues të kalorive në menu ose pranë ushqimeve në restorante apo pijeve në bare, mund të reduktojë konsumin e kalorive. Kërkuesit kanë marrë...
transparent

tet162019

Agjërimi me ditë të alternuara. Të dhëna të sigurta në lidhje me kufizimin kalorik

Nga një studim i sapopublikuar në “Cell Metabolism” dhe i firmosur nga një grup studiuesish të Universitetit të Grazit në Austri, kanë dalë të dhëna mbi dobitë që ka agjërimi në ditë të alternuara (ADF) te njerëzit e shëndetshëm...
transparent

nën122019

Pak kalori dhe shumë proteina, që të moshuarit të bien në peshë pa dëmtuar gjendjen fizike

Një dietë hipokalorike me përmbajtje të lartë proteinike mund t’i ndihmojë të moshuarit obezë të bien më shumë në peshë, të ruajnë më shumë masë muskulore, të përmirësojnë cilësinë e kockave dhe të humbasin yndyrnat "e këqija"...
transparent

sht152020

Kontrolli i glicemisë, çelësi metabolik për të ruajtur peshën trupore

Kontrolli, korrigjimi dhe ruajtja e peshës trupore përmes kontrollit të sheqerit në gjak mund të përfaqësojë çelësin metabolik për të eliminuar yndyrën e tepërt, për të parandaluar dhe mbrojtur shëndetin e mirëqenien...
transparent

shk52021

Etiketat ndihmojnë për zgjedhje të shëndetshme, por nuk duhet të jenë shumë të hollësishme

Disa informacione të pranishme në etiketat mbi paketimin e ushqimeve, mund t'i ndihmojnë konsumatorët të bëjnë zgjedhje të shëndetshme. Një shembull është simboli HCS (Healthier Choice Symbol: simboli i zgjedhjes më...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC