FANS

kor242018

FANS-at dhe antikoagulantët oralë. Kombinimi, sjell rrezik hemorragjik e trombotik

Lidhja që qëndron mes antiinflamatorëve jo steroidë (FANS) dhe antikoagulantëve oralë te pacientët me fibrilacion atrial shton rrezikun për hemorragji dhe iktus, sipas një analize post-hoc të studimit RE-LY...
transparent

shk12019

Tumori i kokës dhe i qafës. Nëse është i pranishëm një mutacion, FANS-at shtojnë mbijetesën

Përdorimi i rregullt i ASA-ve apo i barnave të tjera antinflamatore jo steroide (FANS) mund të shtojë mbijetesën te disa pacientë me kancer të kokës dhe të qafës, sipas një studimi të publikuar në “Journal of Experimental...
transparent

mar232020

EMA: Deklaratë mbi përdorimin e barnave antiinflamatore jo steroide për COVID-19

EMA është vënë në dijeni të sinjalizimeve, veçanërisht në media sociale, të cilat ngrenë shqetësime se marrja e barnave antiinflamatore jo steroide (FANS), të tilla si ibuprofeni...
transparent

qer302020

Një medikament i ri shfaq efikasitet kundër lumbagjisë kronike. Ende e pavërtetuar siguria

Tanezumabi, një antitrup monoklonal që pengon aktivitetin nervor, mund të lehtësojë pacientët me lumbalgji kronike, e cila është ende një nga arsyet kryesore pse njerëzit shkojnë te mjeku dhe shkaku kryesor i aftësisë së kufizuar në...
transparent

kor272020

Tendiniti dhe problemet e tjera të ligamenteve. Cili është roli i farmacistit?

Tendiniti është një proces inflamator që prek një ose më shumë tendina, shkaktuar nga përsëritja kronike e mikrostreseve që ndryshojnë strukturën e fibrave. Ja, cilat janë simptomat dhe si bëhet menaxhimi i sëmundjes...
transparent

shk52021

Dhimbja e mesit. Nga stili i jetesës, te barnat. Këshillat e farmacistit

Dhimbja e mesit është çrregullimi më i zakonshëm osteo-artikular dhe një nga shkaqet më të zakonshme pse i kërkohet ndihmë farmacistit. Lumbalgjia mekanike është dhimbja e shkaktuar nga një stres ose stimulim i lartë i...
transparent

maj192021

Covid-19. FANS-at nuk rrezikojnë për prognozë më të keqe. Studimi

Sipas një studimi të kohëve të fundit, të publikuar në “Lancet Rheumatology”, që ka përfshirë mbi 72.000 vetë, përdorimi i barnave antiinflamatore jo steroide (FANS), siç është ibuprofeni, nuk sjell normë më të lartë...
transparent

qer222021

Dhimbja. Antiinflamatorët josteroidë (FANS) përballë kodeinës. Pluset dhe minuset

Barnat antiinflamatore josteroide (NSAID/FANS) ofrojnë kontroll më të mirë të dhimbjes dhe kanë më pak efekte anësore se kodeina kur përshkruhen pas ndërhyrjes kirurgjikale ambulatore, sipas studimit të ri të botuar...
transparent

maj312022

Frakturat nga osteoporoza. FANS-at mund të ndërhyjnë në efektin e bisfosfonateve

Një studim i ri i publikuar në Journal of Bone and Mineral Research sugjeron se barnat antiinflamatore josteroide (FANS) mund të bllokojnë efektet e dobishme të...
transparent

shk282023

Barnat efektive për trajtimin e lumbalgjisë akute

Në një përmbledhje të botuar në “Journal of Orthopedic Research”, autorët kanë vlerësuar se cilat medikamente jo opioide janë më të mirat për trajtimin e lumbalgjisë akute...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC