Ministria e Shëndetësisë

qer292018

Tërhiqet Ministra e Arsimit: Nuk do t'u mbahet paga infermierëve!

Çështja e mosnjohjes së masterit të 4000 infermierëve që kanë mbaruar studimet në periudhën 2002-2006 duket se do të marrë zgjidhje në favor të infermierëve. Ministria e Arsimit, nëpërmjet një deklarate, ka njoftuar se është...
transparent

sht202018

Farmacitë në kontroll për medikamentet pa recetë dhe kontrabandën

Agjencia e Barnave ka ngritur një Task-Forcë për të kontrolluar të gjitha farmacitë lidhur me barnat që tregtohen pa recetë dhe ato që futen kontrabandë. Ky grup kontrolli në të cilin për herë të parë përfshihet edhe Urdhri i Farmac...
transparent

sht282018

Narvina Sinani, në krye të Agjencisë Kombëtare të Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore

Ministria e Shëndetësisë ka nisur ndryshimin e drejtuesve të institucioneve të rëndësishme në këtë fushë. Një ditë më parë është emëruar në krye të Agjencisë Kombëtare të Barnave...
transparent

tet192018

Task-Forca për barnat. 79 farmacive iu rishikohen licencat

Ndonëse kontrolli ndaj farmacive do të vazhdojë deri në mesin e nëntorit, deri më tani, 79 farmaci i janë dërguar Urdhrit të Farmacive për t’u rishikuar licencën, pasi janë...
transparent

shk152019

Miratohet rregullorja “për publicitetin e barnave”. Ja, cilat janë përcaktimet kryesore

Me urdhër të ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, është miratuar këto ditë rregullorja “Për publicitetin e Barnave”, përgjegjëse për zbatimin e së cilës, do të jetë Agjencia Kombëtare e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore...
transparent

pri22019

Përfaqësitë farmaceutike: Ministria të aplikojë qasje të re për futjen e barnave të reja në tregun farmaceutik dhe në listën e rimbursimit

Përfaqësitë e kompanive të mëdha farmaceutike në Tiranë i kërkojnë ministrisë së Shëndetësisë një qasje të re për futjen e barnave të reja në tregun farmaceutik dhe...
transparent

sht62019

Farmaceutikë: Shqipëria, në Farmakopenë Europiane

Ndonëse një audit i Kontrollit të Lartë të Shtetit bëri publik faktin se Agjencia e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore nuk bën analiza as të barnave që importohen, as të atyre që prodhohen në vend, Ministria e Shëndetësisë...
transparent

sht172019

Jodi në kripë në nivele të ulëta. Ministria e Shëndetësisë tregon hapat që do të ndërmerren

Shqipëria është një vend me pamjaftueshmëri jodi dhe sasia e jodit duhet plotësuar nëpërmjet produkteve ushqimore, kryesisht kripës. Por, si shumë produkte në tregun...
transparent

tet82019

Ligji “Për produktet kozmetike”. Një ligj kombëtar që përfundon në ligj sektorial

Ligji nr. 26/2017, mund të jetë ligj kombëtar, por në të vërtetë, ai po zbatohet thjesht dhe pastër, në mënyrë sektoriale. Që në nenin e parë të tij, ligji në fjalë thotë: Neni 1: “Ky ligj ka për qëllim mbrojtjen e shëndetit të...
transparent

mar272020

Kontrollet ndaj farmacive. UFSH, letër ministres së Shëndetësisë

Në këto ditë, kur vendi po përballet me epideminë e Covid 19, nëpër farmaci po ushtrohen kontrolle për mosabuzime me çmimet e produkteve farmaceutike dhe përveç tyre, kryesisht të maskave, dezinfektantëve apo suplementeve...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC