djegie nga dielli

qer222018

Si të përgatisni xhelin e nevojshëm për djegiet nga dielli

Diklofenaku mund të jetë një alternativë ndaj sulfadiazinës së argjendit, molekulë reference për trajtimin e djegieve dhe parandalimin e trajtimin e infeksioneve në djegiet e shkallës së dytë dhe të tretë, në ulceracionet, në lëndimet e...
transparent

kor52018

Ja, si na vijnë në ndihmë bimët, në rastet e djegieve nga dielli

Eritemat janë djegie të shkallës së parë që ndodhin pas ekspozimit të zgjatur në rrezet e diellit dhe në rrezet UV, pa mbrojtjen e duhur. Si rregull, simptomat mund të shfaqen edhe disa orë pas ekspozimit dhe ato...
transparent

gus12018

Mbrojtja nga dielli. Nëse kremrat nuk janë efikase, nuk i keni përdorur në mënyrën e duhur

Efikasiteti i mbrojtjes nga dielli nëpërmjet produkteve tregtare, varet nga mënyra se si i përdorni ato në jetën e përditshme. “Ata, te të cilët mbrojtja nga rrezatimi ultraviolet nuk është maksimale, i aplikojnë produktet...
transparent

qer302020

Eritema solare dhe zgjidhja e saj në farmaci. Nga barnat, te kurat natyrale

Eritema solare shfaqet disa orë pas ekspozimit në diell dhe pragu individual i tolerancës ndaj rrezeve UV është shumë i ndryshueshëm; në raste të rënda mund të formohen vezikulat dhe fshikëzat. Pragu i tolerancës individuale ndaj...
transparent

shk222021

Kremi galenik me melatoninë, për mbrojtjen e lëkurës nga dielli

Melatonina është e njohur për përdorimin e saj kundër çrregullimit jet-lag (çregullim i përkohshëm i gjumit, pas udhëtimit me avion në zona të ndryshme kohore) dhe për të rregulluar gjumin, por studimet e fundit sugjerojnë edhe...
transparent

maj42022

Dita Botërore Kundër Kancerit të Lëkurës. Dr. Eva Jorgaqi: Janë shtuar rastet me melanomë

Kanceri i lëkurës apo melanoma po përhapet shpejt vitet e fundit. Neglizhenca e treguar në kujdesin për lëkurën dhe mosmbrojtja nga rrezet e dëmshme të diellit me kremra me faktorë mbrojtës, janë shkaqet kryesore që kanë ndikuar...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC