reumatizmal

qer222018

Si të përgatisni xhelin e nevojshëm për djegiet nga dielli

Diklofenaku mund të jetë një alternativë ndaj sulfadiazinës së argjendit, molekulë reference për trajtimin e djegieve dhe parandalimin e trajtimin e infeksioneve në djegiet e shkallës së dytë dhe të tretë, në ulceracionet, në lëndimet e...
transparent

kor42018

Artriti reumatoid. Përfitimet e një ndërhyrjeje të hershme terapeutike me DMARD

Disa studime kanë sugjeruar se DMARD-ët konvencionalë ose biologjikë mund të ndërhyjnë në patogjenezë dhe të shmangin forma më të konsoliduara të artritit reumatoid, por nuk është e qartë nëse këto barna janë...
transparent

maj192021

Covid-19. FANS-at nuk rrezikojnë për prognozë më të keqe. Studimi

Sipas një studimi të kohëve të fundit, të publikuar në “Lancet Rheumatology”, që ka përfshirë mbi 72.000 vetë, përdorimi i barnave antiinflamatore jo steroide (FANS), siç është ibuprofeni, nuk sjell normë më të lartë...
transparent

kor112023

Përdhesi dhe artriti psoriatik. Indeksi i lartë i masës trupore shton rrezikun

Indeksi i lartë i masës trupore (IMT) shton rrezikun për zhvillimin e pesë sëmundjeve të ndryshme reumatizmale, ndër të cilat: reumatizma, osteoartriti, përdhesi, artriti...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC