leucemia

mar292018

Leuçemia akute mieloide. AIFA ndez dritën jeshile për azacitidinën

Mundësi të reja kurimi për të sëmurët me leucemi akute mieloide (L) falë një bari efektiv dhe të tolerueshëm: azacitidines. Bari do të përdoret në trajtimin e pacientëve të rritur me leucemi akute mieloide dhe kriza shpërthyese > 30%, që...
transparent

maj182018

Leuçemia mieloide akute. Monoterapia me quizartinib zgjat mbijetesën

Monoterapia me quizartinib zgjat në mënyrë të konsiderueshme mbijetesën e përgjithshme, në krahasim me kimioterapinë e shpëtimit, te pacientët me leucemi akute mieloide përparuese ose refraktare me mutacione...
transparent

tet262018

Europa i hap rrugën imunoterapisë revolucionare Car-T

Komisioni Evropian ka ndezur dritën e gjelbër për imunoterapinë Car-T tisagenlecleucel (Kymriah, Novartis) me dy indikacione: për trajtimin e pacientëve pediatrikë dhe të rinj deri 25 vjeç, me leucemi limfoblastike akute...
transparent

nën292018

FDA-ja miraton trajtimin e ri për pacientët me leucemi mieloide akute

Administrata e Ushqimit dhe e Barnave në Shtetet e Bashkuara, ka aprovuar përdorimin e glasdegib-it, të tregtuar si Daurismo nga Pfizeri, për disa pacientë me leucemi mieloide akute të diagnostikuar së fundmi. Mjekimi, që...
transparent

mar122019

Leucemia akute. Komisioni Europian zgjeron indikacionin për imunoterapinë

Komisioni Europian do të zgjerojë indikacionet e blinatumomabit si monoterapi, për pacientët e rritur me leucemi limfoblastike akute. Këtë e ka bërë të ditur Amgeni, duke nënvizuar se kjo është imunoterapia e parë e...
transparent

pri42019

Car-T antikancer. AIFA miraton eksperimentimin e trajtimit të ri për leuceminë

MolMed SPA, një kompani bioteknologjike e fokusuar në kërkimin, zhvillimin, prodhimin dhe miratimin klinik të terapive gjenike dhe qelizore për kurën e kancerit dhe sëmundjeve të rralla, ka marrë autorizimin për të filluar...
transparent

kor12019

Leucemia akute. Përparime në kërkime. Ja, barnat e regjistruara!

Vitet e fundit ka pasur një "revolucion të shpresës", madje edhe kundër sëmundjeve të gjakut për të cilat ka pasur më pak progres në kërkime: leucemia akute dhe mielodisplazitë. Janë regjistruar tashmë 8 barna të reja kundër këtyre...
transparent

tet312019

Leucemia akute mieloide. Komisioni Europian aprovon terapinë orale për format e rralla

Komisioni Europian ka aprovuar terapinë orale gilteritinib në formë monoterapie ditore për trajtimin e pacientëve të rritur, me leucemi akute mieloide (LAM) recidivuese apo refraktare (rezistente ndaj trajtimit) me mutacionin FLT3...
transparent

shk112020

Leucemia infantile. Dasatinibi superior ndaj imatinibit. Ja, rezultatet e studimit

Sipas një studimi të publikuar në “Jama Oncology”, inhibitori i tirozinë kinazës i gjeneratës së dytë, dasatinib, është më efektiv te fëmijët me leucemi limfoblastike akute Filadelfia pozitive, në krahasim me inhibitorin e...
transparent

shk212020

Një terapi e re me qeliza CAR NK për leuceminë e limfomën

Qelizat natural killer anti-CD19 të derivuara nga gjaku i kordonit umbilikal, kanë prodhuar një normë përgjigjeje objektive prej 73% te 11 pacientë me tumore limfoide, vetëm me një dozë terapie, pa verifikim të sindromës...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC