Jodi

gus32015

Alarmi nga Shoqata Amerikane e Tiroideve mbi eksesin në marrjen e jodit

Shoqata Amerikane e Tiroideve (ATA) ka publikuar në “Thyroid” një artikull mbi riskun e ekspozimit të tepërt ndaj jodit. Autorët e tij janë Angela Leung dhe David Geffen nga Universiteti i Kalifornisë.
transparent

mar162018

OBSH-ja kërkon pakësimin e kripës. 5 mënyra për të përdorur vetëm 5 gramë në ditë

Vetëm 5 gramë kripë në ditë, pra, rreth 2 gramë sodium. Ky është objektivi ambicioz i OBSH-së për të ruajtur popullsinë botërore nga pasojat e abuzimit me kripën e kuzhinës. Një përdorim i tepërt, në të vërtetë, ka ndikim...
transparent

pri302018

Mungesa e jodit, një kërcënim për zhvillimin mendor të fëmijëve

Zgjidhja e problemit të mungesës së jodit duke vendosur detyrimin ligjor për përdorim të kripës së pasuruar me jod, duke standardizuar monitorimin e programeve të fortifikimit dhe duke promovuar qëndrueshmërinë e programeve të...
transparent

tet312018

Zgjerohet spektri i efikasitetit të cabozantinibit në karcinomën tiroide

Një studim i kohëve të fundit i fazës II, i prezantuar në Arizona gjatë simpoziumit multidisiplinar për kanceret e kokës dhe të qafës, ka vlerësuar efikasitetin e cabozantinib-it (60 mg/ditë per os) te 35 pacientë me tumor të...
transparent

sht172019

Jodi në kripë në nivele të ulëta. Ministria e Shëndetësisë tregon hapat që do të ndërmerren

Shqipëria është një vend me pamjaftueshmëri jodi dhe sasia e jodit duhet plotësuar nëpërmjet produkteve ushqimore, kryesisht kripës. Por, si shumë produkte në tregun...
transparent

sht22022

Cili nga ushqimet që përdorin gratë në shtatzëni, mund të shtojë rreziqet që u kanosen fëmijëve?

Gratë që konsumojnë një dietë vegane ose me bazë bimore mund të jenë më të rrezikuara nga niveli i ulët i jodit për shkak të shmangies së produkteve shtazore që përmbajnë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC