ADHD

qer182015

ADHD: Përhapja, diagnoza dhe trajtimi

Deficiti i vëmendjes dhe hiperaktiviteti (nga anglishtja Attention Deficit Hyperactivity Disorder - ADHD) është çrregullimi më i përhapur i zhvillimit neuropsikik gjatë fëmijërisë. Mund të kompromentojë mirëqenien, marrëdhëniet sociale dhe performancën shkollore të fëmijëve dhe adoleshentëve të prek
transparent

pri12019

ADHD. Shafrani, alternativa e mundshme për trajtimin e hiperaktivitetit

Shafrani duket se ka një efikasitet të krahasueshëm me stimuluesin metilfenidan (MPH) në trajtimin e simptomave te të rinjtë që vuajnë nga çrregullimi i vëmendjes me hiperaktivitet (attention deficit hyperactivity disorder)...
transparent

maj242019

FDA-ja miraton një bar për lupusin dhe një terapi jo farmakologjike për ADHD-në

Muajin e fundit, Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka njoftuar dy miratime në fushën pediatrike. Një nga këto është terapia e parë jo farmakologjike për...
transparent

maj112021

Agonistët alfa2-adrenergjikë dhe stimuluesit, për fëmijët parashkollorë me deficit të vëmendjes

Në një shqyrtim retrospektiv të regjistrave mjekësorë të fëmijëve parashkollorë me çrregullim të deficitit të vëmendjes/hiperaktivitet (ADHD) u vërejt një përmirësim në shumicën e pacientëve të vegjël të trajtuar me agonistë...
transparent

gus272021

ADHD. Studiohet efikasiteti i metodës së re jo farmakologjike të trajtimit

Trajtimet farmakologjike për ADHD-në mund të shoqërohen me efekte anësore të rëndësishme, të tilla si nervozizmi dhe çrregullimet e gjumit, por edhe një rrezik në rritje për zhvillimin e çrregullimeve të tjera psikiatrike...
transparent

sht152023

Frenuesit e rimarrjes së serotoninës përmirësojnë shëndetin mendor pas lindjes

Trajtimi me frenues selektiv të rimarrjes së serotoninës (SSRI) pas lindjes redukton rrezikun për zhvillimin e problemeve të shëndetit mendor të nënës ndër të cilët...
transparent

sht202023

ADHD-ja. Gabimet gjatë mjekimit, më të shpeshta te pacientët më të rinj në moshë

Sipas studiuesve, numri vjetor i gabimeve në mjekime gjatë terapisë të lidhura me ADHD-në u rrit në 299% nga viti 2000 në 2021. Përgjatë periudhës së studimit, u verifikuan...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC