Antikoagulant

shk212015

Agjencia australiane e barnave rishikon fletët ilustruese dhe etiketat e barnave që përmbajnë warfarin

Në Australi, janë në treg dy barna të cilat përmbajnë warfarin: Coumadin dhe Marevan. Agjencia australiane e barnave ka rishqyrtuar informacionet e fletëve ilustruese dhe etiketat e këtyre barnave. Warfarin-a është një antikoagulant i përdorur për parandalimin dhe trajtimin e problemeve që lidhen me
transparent

pri272015

Terapia me antikoagulantë përmirësohet nëse monitorohet nga farmacisti

Monitorimi i farmacistit përmirëson terapinë e pacientëve me fibrilacion atrial të trajtuar me antikoagulantin dabigatran. Në këtë përfundim kanë arritur studiuesit amerikanë, të cilët kanë publikuar një artikull në revistën “Jama”.
transparent

kor212015

Antikoagulantë në vend të aspirinës për parandalimin e iktusit

Sipas standardeve të cilësisë të përpunuara së fundi nga National Institute for Health and Care Excellence (NICE), të rriturit me fibrilacion atrial (FA) duhet të marrin antikoagulantë dhe jo aspirinë për parandalimin e iktusit. Fibrilacioni atrial prek mbi 800.000 persona në vit në Britaninë e Mad
transparent

mar102016

Debate mbi studimin që çoi në aprovimin e rivaroxaban

Rezultatet e studimit ROCKET AF, që çuan në aprovimin e antikoagulantit oral me veprim të drejtpërdrejtë, rivarxaban, mbeten të vlefshme edhe pse në studim u përdor një pajisje difektoze për të përcaktuar koagulimin e gjakut. Autorët e ROCKET AF kanë publikuar një artikull në “New England Journal
transparent

kor72016

Antikoagulantët e rinj oralë janë alternativa të sigurta të warfarin-ës në fibrilacionin atrial

Në praktikën e përditshme klinike të gjithë antikoagulantët e rinj oralë (NAO) duket se janë alternativa të sigurta dhe efikase të warfarin-ës, me risk vdekshëmrie dhe hemorragjish madhore shumë të ulët kur është fjala për apixaban e dabigatran krahasuar me antagonistët e vitaminës K. Faktin e poho
transparent

kor142016

Antikoagulantët e rinj oralë krahasuar me warfarinën, për t'u rivlerësuar hemorragjitë gastroenterike

Antikoagulantët e rinj oralë kanë një efikasitet të barabartë me warfarinën tradicionale, por një profil tolerance e sigurie shumë herë më të mirë, meqë lidhen me një reduktim të ndjeshëm të riskut hemorragjik (veçanërisht atij cerebral, nga 35% deri në 64%). Por te disa pacientë, antikoagulantët
transparent

pri92018

Konfirmohet efikasiteti dhe siguria e dabigatran-it në botën reale

Studimi Gloria-AF ka konfirmuar efikasitetin dhe sigurinë e dabigatranit në botën reale, me përqindje më të ulëta të hemorragjisë (0,97%) dhe të iktusit (0,65%). Rezultatet, që sapo janë prezantuar, vijnë nga analiza paraprake e të dhënave të...
transparent

qer52018

5 të vdekur nga kanabinoidet sintetike. Përmbanin brodifacoum, helm kundër minjve

Më shumë se 200 vetë kanë pësuar hemorragji të rënda dhe të pashpjegueshme të lidhura me përdorimin e kanabinoideve sintetike, të cilat përmbanin brodifacoum, një antikoagulant, antagonist i vitaminës K, i përdorur...
transparent

kor242018

FANS-at dhe antikoagulantët oralë. Kombinimi, sjell rrezik hemorragjik e trombotik

Lidhja që qëndron mes antiinflamatorëve jo steroidë (FANS) dhe antikoagulantëve oralë te pacientët me fibrilacion atrial shton rrezikun për hemorragji dhe iktus, sipas një analize post-hoc të studimit RE-LY...
transparent

gus32018

Ndërveprimet mes barnave. Panorama më e re e profileve të antikoagulantëve të rinj oralë

Një studim i publikuar në “Pharmacological Research” paraqet një panoramë të profileve farmakodinamike dhe farmakokinetike të antikoagulantëve të rinj oralë (NOAC) dhe të ndërveprimeve të tyre të mundshme me barna...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC