Kanceri

shk42015

Dita Botërore Kundër Kancerit 2015, fokusi mbetet parandalimi

Organizata Botërore e Shëndetësisë shënon 4 shkurtin si Ditën Kundër Kancerit. Çdo vit, më shumë se 12 milionë personave iu diagnostikohet një tumor dhe 8.2 milionë prej tyre vdesin nga kjo sëmundje. Nëse nuk merren nisma konkrete do të arrihet në 25 milionë raste të reja dhe në 17 milionë të vdekur
transparent

shk162015

MHRA sekuestron doza GcMAF të shitura online

Agjencia rregullatore britanike “Medicines and healthcare product regulatory agency” (MHRA), ka lëshuar një paralajmërim të rëndësishëm për këdo që ka blerë GcMAF (Globulin component macrophage activating factor), një ndërmjetës i sistemit imunitar i etiketuar si “First Immune”, i palicencuar dhe i
transparent

kor22015

Jama Oncology: 14.9 milionë raste të reja me kancer në botë

Sipas një studimi të publikuar në revistën "Jama Oncology", rastet e reja të kancerit në vit janë shtuar me 14.9 milionë, ndërsa numri i të vdekurve është rritur me 8.2 milionë. Kërkimi ndërkombëtar i zhvilluar nga "Global burden of disease cancer collaboration group" jep një vlerësim të përgjithshë
transparent

jan132016

Komunikatë e rëndësishme nga EMA dhe AIFA mbi sigurinë e fingolimod

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) dhe ajo italiane (AIFA) kanë modifikuar së fundi informacionet mbi sigurinë e përdorimit të fingolimod. Efektet imunosupresive të barit, ndonëse venë në dukje efikasitetin e tij në reduktimin e humbjes së volumit cerebral te pacientët me sklerozë multiple recidivan
transparent

qer22016

Aprovohet një bar i ri për trajtimin e kancerit të fshikëzës së urinës

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara ka aprovuar atezolizumab për trajtimin e formës më të zakonshme të kancerit të fshikëzës, të njohur si karcinoma uroteliale. Ky është bari i parë i kategorisë së tij ((inibitor PD-1 / PD-L1) i aprovuar për trajtimin e këtij kanceri.
transparent

qer292016

Instituti i Lartë i Shëndetësisë në Itali: E-cig të sigurta, por shumë pak efikase

Monitorimi më i gjatë i zbatuar deri më tani mbi cigaret elektronike konfirmon sigurinë e tyre por edhe efikasitetin e vogël si instrument për lënien e duhanit. Këto pohime janë publikuar në revistën ndërkombëtare profesionale “Tobacco control”, që ka nxjerrë paraprakisht rezultatet e 24 muajve mon
transparent

kor52016

Tumori në mushkëri, të dhëna pozitive nga studimi i osimertinib

Konfirmime të reja mbi efikasitetin dhe profilin e sigurisë së osimertinib te pacientët me tumor në mushkëri me qeliza jo të vogla (Nsclc) të cilët i janë nënshtruar trajtimit të linjës së parë dhe të dytë, mbërrijnë nga “European Lung Cancer Conference 2016”. Lidhur me këtë, kompania prodhuese Ast
transparent

shk242017

Kurat kundër kancerit dhe çmimet e larta, shumë pacientë reduktojnë konsumin e barnave

Të mbijetuarit nga kanceri me moshë mes 18-64 vjeç kanë tendencën të ndryshojnë ose reduktojnë konsumin e barnave për arsye financiare. Në këtë përfundim ka dalë studimi i publikuar në revistën “Cancer” dhe i koordinuar nga Zheng Zhiyuan, i Shoqatës Amerikane të Kancerit, në Atlanta.
transparent

pri62017

Kanceri i fshikëzës, pembrolizumab zgjat mbijetesën e pacientëve

Mbijetesa mesatare e pacientëve me kancer në fshikëz të trajtuar me pembrolizumab ka qenë me 10.3 muaj në krahasim me 7.4 muaj nga kimioterapia e zakonshme, një diferencë klinikisht dhe statistikisht domethënëse. Këto janë në sintezë rezultatet e publikuara në New England Journal of Medicine të Keyn
transparent

tet202017

Aspirina, përdorim i rregullt për të paktën 6 vjet ul riskun e vdekjes nga kanceri

Një përdorim konstant dhe i rregullt i aspirinës për një periudhë afatgjatë lidhet me një reduktim të riskut për vdekje nga çdo shkak, duke përfshirë kancerin. Ky është përfundimi i një studimi vëzhgimor i prezantuar në samitin vjetor 2017 të Shoqatës Amerikane për Kërkimet kundër Kancerit (AACR). N
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC