Estradioli

jan262015

Infertiliteti dhe përdorimi i hormoneve në raport me shfaqjen e tumoreve

Janë të pakta provat që tregojnë se përdorimi i hormoneve për stimulimin ovarian në trajtimin e infertilitetit shton riskun afatgjatë për kancer gjiri apo kancer gjinekologjik ( Ca. uterusi, ovarial apo vaginal).
transparent

pri102018

Terapia zëvendësuese hormonale, ka efekte pozitive në funksionimin e trurit

Vëllimet e korteksit prefrontal dorsolateral janë ruajtur te gratë në menopauzën e hershme pas terapisë me estradiol nëpërmjet lëkurës, por jo nëse ato janë trajtuar me estrogjen oral. Këto janë rezultatet e një studimi gjatësor të...
transparent

sht302019

Atrofia vulvovaginale pas menopauzës. Efikas xheli me bazë estradioli

Sipas rezultateve të studimit REJOICE, të sapopublikuar në revistën “Menopause”, një bar i ri vaginal në formë xheli me bazë 17beta-estradiol, lehtëson atrofinë vulvovaginale të pasmenopauzës (VVA), pas vetëm dy javësh terapi...
transparent

tet112019

EMA: Të kufizohet përdorimi i kremit me dozë të lartë estradioli në menopauzë

Komiteti i Vlerësimit të Riskut për Farmakovigjilencën në EMA (PRAC) ka rekomanduar kufizimin e përdorimit të kremrave që përmbajnë 100 mikrogramë estradiol për gram (0.01%), në një cikël të vetëm trajtimi që zgjat deri në...
transparent

shk132020

Rënia e flokëve. Hormonet femërore në formë locioni galenik

Rënia e flokëve është një problem i shpeshtë në praktikë, veçanërisht në periudha të caktuara të vitit. Por, në disa raste, ky është fillimi i rrallimit të tyre. Rrallimi ndodh ndryshe te burrat dhe ndryshe te gratë. Burrat shfaqin një...
transparent

maj62022

Menopauza. Estradioli në formë ovulash vepron në mikrobiotën vaginale dhe përmirëson simptomat

Sipas një studimi të botuar në JAMA Network Open, ovulat e estradiolit nxisin ndryshime të rëndësishme në mikrobiotën vaginale të grave pas menopauzës në krahasim me...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC