JAMA

jan142015

Trajtim intensiv për diabetin e tipit 1, rezultatet në revistën “JAMA”

Sipas një studimi të publikuar në të përjavshmen e Shoqatës Mjekësore Amerikane (JAMA), trajtimi fillestar intensiv për diabetin e tipit 1 përkon me një reduktim modest të të gjitha shkaqeve të vdekshmërisë te pacientët e prekur në krahasim me terapinë konvencionale
transparent

dhj102015

JAMA: Metformina nuk e përmirëson kontrollin glicemik te adoleshentët me diabet tip 1

Sipas rezultateve të një studimi të publikuar në “American Medical Association” (JAMA), administrimi i metforminës te adoleshentët mbi peshë dhe obezë të prekur nga diabeti tip 1, në kombinim me terapinë e tyre insulinike, nuk e përmirëson kontrollin glicemik edhe pse është realizuar një reduktim i
transparent

shk112016

Inhibitorët e pompës protonike, përdorim i përshtatshëm për të mbrojtur veshkat

Veprojnë duke bllokuar në mënyrë të pakthyeshme enzimën H*/K* ATPasi, e cila është rruga përfundimtare për prodhimin e acidit klorhidrik nga qelizat parietale gastrike, me efekte pozitive mbi simptomat dhe mbi kontrollin e dispesisë dhe refluksit gastroezofageal.
transparent

kor182016

Ushqyerja me gji, si ndikon në ekspozimin ndaj antibiotikëve dhe obezitet

Te fëmijët ushqyerja me gji lidhet me një përdorim më të vogël të antibiotikëve pas shkëputjes nga gjiri i nënës dhe me një indeks të reduktuar të masës trupore gjatë fëmijërisë, sipas një artikulli të publikuar në “Jama Pediatrics”.
transparent

qer82020

Apatia në demencën e tipit Alzheimer, nuk përmirësohet me bupropion

Te pacientët me demencë të tipit të Alzheimerit (DAT) dhe pa humor depresiv, bupropioni, ndonëse është i sigurt, nuk e redukton apatinë në krahasim me placebon. Kjo ka dalë nga një studim i publikuar në “Jama Network Open”. Siç...
transparent

qer252020

Trajtime më të shkurtra dhe të personalizuara; kështu mund të luftohet rezistenca ndaj antibiotikëve

Një trajtim me antibiotikë me kohëzgjatje të reduktuar, akoma më mirë nëse personalizohet, mund të jetë efektiv në trajtimin e bakteremisë po aq sa një periudhë më e gjatë trajtimi, sipas një studimi të botuar në “Jama”...
transparent

sht242020

Suplementet e vajit të peshkut përmirësojnë fertilitetin mashkullor. Studimi në “Jama”

Konsumimi i suplementeve të vajit të peshkut mund të ketë përfitime në fertilitetin mashkullor pasi ka treguar se përmirëson cilësinë e spermës dhe nivelet e hormoneve të lidhura me pjellorinë te burrat e rinj të shëndetshëm...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC