insuficiencë kardiake

nën142014

Rekomandime të reja për ivabradinën

Komiteti për Vlerësimin e Risqeve dhe Farmakovigjilencës (PRAC), në Agjencinë Evropiane të Barnave (EMA) ka lëshuar disa rekomandime mbi barnat që përmbajnë ivabradinën, e këshilluar për trajtimin afatgjatë të angjinës
transparent

dhj292014

Prurjet e reja farmaceutike për 2015-ën

Në 2015-ën parashikohet hedhja në treg e një pacemaker-i me një bateri litiumi e cila ka një kohëzgjatje deri në shtatë vjet, ndërsa për trajtimin e insuficiencës kardiake, do të vihet në dispozicion një bar që frenon receptorët e angiotensinës dhe të neprilisinës
transparent

mar232015

Sindroma Marfan, diagnoza dhe trajtimi

Sindroma Marfan është një sëmundje gjenetike e indit lidhor. Të dhënat epidemiologjike tregojnë se 1 në 5000 individë është i prekur. Personat me sindromën Marfan mund të diagnostikohen me anë të studimit gjenetik kur lokalizohet një mutacion në kromozomin 15
transparent

kor22015

Një meta-analizë tregon rritjen e riskut të vdekshmërisë nga përdorimi i digosinës te pacientët me Fa dhe Chf

Një meta-analizë revizionimi e sapo publikuar në revistën "European Heart Journal" nga Stefan Hohnloser, kardiolog në repartin e elektrofiziologjisë klinike në universitetin "JW Goethe" (Frankfurt), sinjalizon një lidhje mes administrimit të digosinës dhe rritjes së riskut të vdekshmërisë.
transparent

mar242016

Statinat nuk kanë efekt mbrojtës të veshkave te pacientët kardiokirurgjikë

Mes pacientëve që i janë nënshtruar kirurgjisë kardiake, trajtimi perioperator me atorvastatina në doza të larta në krahasim me placebon nuk redukton riskun për insuficiencë renale akute. Janë këto rezultatet e një studimi të sapo publikuar në “Jama”, me autor të parë Frederic Billings IV nga “Vand
transparent

nën112016

Trajtimi i insuficiencës kardiake: sacubitril/valsartan ka një raport shumë pozitiv kosto-efikasitet

Sacubitril-valsartan me të drejtë mund të konsiderohet i leverdisshëm në krahasim me terapitë e përdorura gjerësisht për reduktimin e vdekshmërisë dhe sëmundshmërisë te pacientët me insuficiencë kardiake dhe fraksion ejeksioni të reduktuar. Ja në sintezë rezultatet e një studimi të publikuar në “Ann
transparent

qer12017

Integrimi i hekurit në insuficiencën kardiake nuk e përmirëson performancën fizike

Sipas një studimi të publikuar në Jama, marrja e dozave të larta të hekurit në rrugë orale nga pacientë me insuficiencë kardiake me fraksion ejeksioni ventrikular të majtë të reduktuar (HFrEF) dhe deficit hekuri, nuk e përmirëson aftësinë e tyre për t'u ushtruar.
transparent

gus82017

Një studim mbi plakjen vaskulare të shëndetshme dhe faktorët e riskut

Një studim i publikuar në revistën “Hypertension” është përpjekur të hedhë dritë mbi faktin nëse mund të shmanget reduktimi i funksionalitetit vaskular që lidhet me moshën, i konsideruar si i pashmangshëm gjatë plakjes. “Kemi...
transparent

sht62017

Dietat me përmbajtje të lartë karbohidratesh rrisin vdekshmërinë kardiovaskulare

Konsumi i lartë i karbohidrateve lidhet me një rritje të riskut të vdekshmërisë, ndërsa lipidet jo vetëm që lidhen me një vdekshmëri totale më të ulët, por nuk lidhen me asnjë rritje të sëmundshmërisë apo vdekshmërisë kardiovaskulare. Nga ana tjetër, yndyrnat e ngopura kanë një lidhje të ndryshme me
transparent

dhj282017

Gliflozina, mekanizmi që redukton eventet e insuficiencës kardiake

Reduktim i dukshëm i eventeve të lidhura me zemrën, te pacientët diabetikë. Kjo është arritur falë trajtimit me empagliflozinë, një inhibitor i bashkëtransportuesit sodë-glukozë të tipit 2 (SGLT-2), në studion e njohur...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC