Meningokoku B

nën112014

FDA miraton vaksinën e parë në SHBA për meningjokokun B

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara (FDA) ka aprovuar vaksinën e parë për të parandaluar sëmundjen invazive të meningjokokut, të shkaktuar nga grupi B Neisseria Meningitis, në personat e moshës 10-25 vjeç.
transparent

pri202022

Vaksina kundër meningokokut B mund të reduktojë rastet e gonorresë

Sipas dy studimeve të publikuara në Lancet Infectious Diseases, vaksinimi kundër meningokokut B është në gjendje të reduktojë rrezikun e prekjes nga gonorrea me 33% dhe 40%. Gonorrea është një nga sëmundjet më...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC