Ekzema

nën102014

Vitamina D, një ndihmë kundër ekzemave te fëmijët

Me ardhjen e dimrit rishfaqet i përpiktë gripi, por mund të rëndohen edhe çrregullime të tjera si ekzema, një sëmundje inflamatore kronike e lëkurës, e cila nëse rëndohet me të ftohtin e parë, përgjithësisht përkufizohet si dermatit atopik dimëror
transparent

pri122022

Rrezik i shtuar për astmë dhe ekzemë te fëmijët, prej përdorimit të dezinfektuesve nga nëna

Përdorimi i dezinfektuesve nga gratë shtatzëna mund të jetë një faktor rreziku për zhvillimin e astmës dhe ekzemës te foshnjat, thuhet në një studim të publikuar në Occupational Environmental Medicine. "Ekspozimi...
transparent

kor192022

Integrimi me kolekalciferol gjatë shtatzënisë redukton rrezikun e ekzemës te pasardhësit

Marrja e suplementeve të vitaminës D gjatë shtatzënisë mund të zvogëlojë rrezikun e ekzemës atopike te pasardhësit, sipas një studimi nga Universiteti i...
transparent

sht262022

Antitrupi monoklonal që mund të përmirësojë ekzemën te pacientët pediatrikë

Dupilumabi përmirëson shenjat dhe simptomat e dermatitit atopik (ose ekzemës) te fëmijët më të vegjël se 6 vjeç në krahasim me placebon. Në këtë përfundim ka arritur një...
transparent

tet252022

Ekzema atopike mund të rëndojë çrregullimet e spektrit autik

Një studim i botuar në Translational Psychiatry, me autore kryesore Cathy Jameson nga Universiteti i Sidneit, ka arritur në përfundimin se atopia, dhe në veçanti ekzema atopike...
transparent

pri182023

Rrugët alergjike mund të kontribuojnë në zhvillimin e osteoartritit

"Provat në rritje sugjerojnë se aktivizimi i mastociteve dhe citokinave të përfshira në reaksionet alergjike mund të luajnë një rol kyç në zhvillimin e osteoartritit, por është e paqartë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC