Hemorragji

nën32014

FDA aprovon një trajtim të ri për një formë të rrallë të hemofilisë

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shetet e Bashkuara ka miratuar një faktor antihemofilik rekombinant per trajtimin e episodeve hemorragjike te pacientët e rritur me hemofili të fituar A (mungesë e faktorit VIII).
transparent

nën272014

FDA konfirmon efikasitetin e dabigatran-it

Te pacientët e moshuar me fibrilacion atrial jo valvular (FA), administrimi i dabigatran-it në krahasim me warfarin-ën redukton rrezikun e vdekshmërisë, nëpërmjet reduktimit të mundësive të infarktit ishemik të trurit dhe hemorragjive intrakraniale.
transparent

tet92015

Barna të reja në hematologji, diabetologji dhe onkologji

Gjatë ditëve të kaluara entet rregullatore të barnave në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara kanë publikuar njoftime lidhur me aprovimin apo përshpejtimin e procedurave për vlerësimin e barnave për përdorim në kirurgjinë e urgjencës
transparent

pri92018

Konfirmohet efikasiteti dhe siguria e dabigatran-it në botën reale

Studimi Gloria-AF ka konfirmuar efikasitetin dhe sigurinë e dabigatranit në botën reale, me përqindje më të ulëta të hemorragjisë (0,97%) dhe të iktusit (0,65%). Rezultatet, që sapo janë prezantuar, vijnë nga analiza paraprake e të dhënave të...
transparent

qer52018

5 të vdekur nga kanabinoidet sintetike. Përmbanin brodifacoum, helm kundër minjve

Më shumë se 200 vetë kanë pësuar hemorragji të rënda dhe të pashpjegueshme të lidhura me përdorimin e kanabinoideve sintetike, të cilat përmbanin brodifacoum, një antikoagulant, antagonist i vitaminës K, i përdorur...
transparent

kor242018

FANS-at dhe antikoagulantët oralë. Kombinimi, sjell rrezik hemorragjik e trombotik

Lidhja që qëndron mes antiinflamatorëve jo steroidë (FANS) dhe antikoagulantëve oralë te pacientët me fibrilacion atrial shton rrezikun për hemorragji dhe iktus, sipas një analize post-hoc të studimit RE-LY...
transparent

gus72018

Rivaroxaban-i konfirmon sigurinë edhe në praktikë

Analiza më e madhe në praktikë, mbi përdorimin e rivaroxaban-it (Xarelto, Bayer), një prej antikoagulantëve të rinj oralë (NOAC), te pacientët me fibrilacion atrial, ka treguar norma të ulëta hemorragjie, iktusi dhe...
transparent

dhj32018

Hemofilia A. Europa miraton trajtimin e ri

Damoctocog alfa pegol (BAY 94-9027) është miratuar nga Agjencia Europiane e Barnave (EMA) për trajtimin dhe profilaksinë e gjakrrjedhjes te pacientët me hemofili A, që janë trajtuar më parë, duke filluar nga mosha...
transparent

jan182019

Capsella bursa-pastoris dhe efekti i saj kundër hemorragjive

Emri rrjedh nga “capsella”, që do të thotë “kutizë e vogël” dhe që lidhet me formën e frutit, i cili i përngjan një qeske. Nga fruti rrjedh edhe specia, duke të kujtuar në mënyrë specifike pikërisht trastën tipike të pastorëve (bursa...
transparent

gus162019

Ethet hemorragjike në Shqipëri. Preken 5 vetë. Një i ri humb jetën

Një djalë 33 vjeç nga Korça humbi jetën në Shërbimin Infektiv për shkak se u prek nga ethet hemorragjike me sindromë renale, të cilat përhapen nga miu. Kjo sëmundje ka prekur 5 vetë në vendin tonë. Zonat e prekura nga ethet...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC