Vitamina B12

tet272014

Ja cilat janë bazat ushqyese për një dietë vegane optimale

Si të kuptojmë se sa e përshtatshme mund të jetë një dietë për ne? Duke konsideruar jo vetëm vlerat ushqyese, por edhe aftësinë e saj për të kënaqur aspektet që kanë të bëjnë me sferën personale dhe kuptimin që çdo individ i jep ushqimit
transparent

tet262017

Vitaminat gjatë shtatzënisë reduktojnë riskun për autizëm te fëmija

Administrimi i preparateve multivitaminike në fazat e para të shtatzënisë lidhet me një risk të reduktuar për çrregullime të spektrit autik (Asd) te pasardhësi, sipas një studimi vëzhgues të sapopublikuar në British Medical Journal. “Çrregullimet e spektrit autik përfshijnë një seri kushtesh, mes të
transparent

pri222022

Mikronutrientët kryesorë që i japin qëndrueshmëri sistemit imunitar

Vitaminat A, B6, B12, C, D, acidi folik, bakri, hekuri, seleniumi dhe zinku janë ndër mikronutrientët thelbësorë të nevojshëm për të mbajtur sistemin imunitar të shëndetshëm dhe të qëndrueshëm, një qëllim për të cilin duhet vepruar...
transparent

kor252022

Vitamina B6 në doza të larta mund të reduktojë ankthin dhe depresionin

Sipas një studimi të publikuar në Human Psychopharmacology: Clinical and Experimental, marrja e vitaminës B6 në doza të larta redukton ankthin dhe...
transparent

dhj222022

Shëndeti i flokëve. Suplementet dhe mikronutrientët në alopecinë androgjenike

Nga biotina te ekstraktet e Serenoa repens, nga multivitamina te zinku, deri te omega 3 dhe 6 në kombinim me antioksidantët, janë te shumta substancat dhe...
transparent

jan102023

Celiakia rrit rrezikun për psoriazë

Njerëzit që vuajnë nga sëmundja e celiakisë janë më të rrezikuar për të zhvilluar psoriazë, ndërkohë që në anën tjetër nuk ekziston asnjë provë që vërteton se psoriaza...
transparent

shk72023

Marrja e acidit folik, B6 dhe B12 redukton incidencën e sindromës metabolike

Përqendrimet e rritura të folatit, vitaminës B6 dhe vitaminës B12 në serum janë të lidhura në mënyrë të kundërt me incidencën e sindromës metabolike te të rriturit e rinj...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC