Ushqime

tet232014

Ortoreksia, mania e ushqyerjes së shëndetshme që dëmton shëndetin

Ekziston një vijë ndarëse shumë e hollë mes të ushqyerit me kujdes dhe manisë për ushqime të shëndetshme, edhe pse paradoksale, kapërcimi i këtyre limiteve kthehet në sëmundje sepse çon në eleminimin drastik të shumë ushqimeve dhe limitimin e jetës sociale...
transparent

nën52014

Farmacistët përfshihen në luftën kundër hiperkolesterolemisë

Për tre muaj, nga tetori në dhjetor, farmacistët italianë të Rete Farmacisti Preparatori (Farmacistët që merren me përgatitjen galenike) do të japin informata dhe këshilla praktike për të parandaluar hiperkolesteroleminë në farmacitë e tyre
transparent

nën62014

Barnat bimore në tavolinë: vetitë e perimeve

Shëndeti nuk kërkohet larg nesh. Edhe te perimet që sjellim në tryezën tonë, mund të gjejmë disa barna bimore të vërteta. Megjithatë, është e rëndësishme të dini se cila është mënyra më e mirë për t'i përgatitur dhe ruajtur ato.
transparent

shk252015

Ushqimet e tregtuara për fëmijë me sasi tej normave të kripës dhe sheqerit, ja dëmet në shëndet

Një studim i publikuar së fundi në revistën “Pediatrics” dhe i drejtuar nga Mary E. Cogswell, studiuese e CDC-së, tregon se pjesa më e madhe e ushqimeve në supermarkete për fëmijët 1-3 vjeç përmbajnë sasi të tepërta natriumi dhe në të shumtën e rasteve këto ushqime janë të pasuruara me sheqerna të..
transparent

maj202015

Listerioza, shkaqet dhe parandalimi

Listerioza, infeksioni i rrallë por në rritje të vazhdueshme gjatë viteve të fundit, ekspozon ndaj risqeve serioze disa kategori të ndjeshme konsumatorësh. Është një nga sëmundjet më të zakonshme ushqimore të viteve të fundit, e shkaktuar nga Listeria monocytogenes, forma patogjene e një familjeje s
transparent

kor202015

Zëvendësuesit e vakteve, EFSA: Efikasë për të humbur në peshë dhe ruajtur rezultatin

Produktet e menduara si zëvendësues të vakteve në kontekstin e dietave hipokalorike janë një ndihmë e vlefshme sipas EFSA-s, Autoritetit Evropian për Sigurinë Ushqimore.
transparent

gus72015

Gjurma e farmacistit në historinë e ushqimeve

Farmacistët përgjatë kohërave kanë kontribuuar në zbulimin dhe përpunimin e disa prej ushqimeve që përdoren gjerësisht sot. Më i njohur është rasti i Coca-cola-s. Pija lindi në vitin 1886 në Atlanta nga një shurup me ujë, sheqer dhe ekstrakte bimore
transparent

gus242015

Nëpërmjet zorrëve është e mundur të kuptoni më mirë pjesët e tjera të trupit

Zorra është një organ i keqtrajtuar, por në të njëjtën kohë edhe i jashtëzakonshëm. Përbën 2/3 e sistemit imunitar, nxjerr energji nga gjithçka që hamë dhe prodhon më shumë se 20 hormone.
transparent

gus242015

Nëpërmjet zorrëve mund të kuptoni më mirë pjesët e tjera të trupit tuaj

Zorra është një organ i keqtrajtuar, por në të njëjtën kohë edhe i jashtëzakonshëm. Përbën 2/3 e sistemit imunitar, nxjerr energji nga gjithçka që hamë dhe prodhon më shumë se 20 hormone.
transparent

sht292015

Ushqimet pikante mund të ulin riskun e vdekjes nga kanceri, kardiopatia dhe diabeti

Ushqyerja më tepër se një herë në javë me produkte pikante asociohet me një risk më të vogël vdekjeje nga diabeti, kanceri, kardiopatia ishemike dhe sëmundjet respiratore. Ja në sintezë rezultatet e një studimi të publikuar në revistën "British Medical Journal", me autor kryesor Jun Lv, nga departam
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC