Alzheimer

tet222014

Substancat me veprim inotropik dhe efektet mbi neurotransmetuesit

Substancat natyrale inotropike stimulojnë çlirimin e neurotransmetuesve në tru. Sidomos ato të përfshira në boshtin e acetilkolinës mund të rezultojnë të dobishme në kontrollin e demencës senile te pacientët me Alzheimer
transparent

tet242014

Përdorimi afatgjatë i benzodiazepinave shton riskun e Alzheimerit

Nëse benzodiazepinat përdoren për periudha të gjata, mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të sëmundjes së Alzheimerit. Janë mbi 36 milionë njerëz në mbarë botën me demencë dhe parashikohet që çdo 20 vjet ky numër të...
transparent

nën82014

Për 3 vjet vaksina kundër kancerit dhe pas 5 ajo për Alzheimerin

Studimet në këtë sektor janë tashmë në fazë të avancuar, përveç vaksinimeve kundër sëmundjeve infektive, sot ekzistojnë tre prurje të rëndësishme që po bëjnë hapa gjigante: ajo që ka lidhje me vaksinat për imunoterapinë ndaj tumorit; ajo që lidhet me vaksinën kundër Alzheimerit
transparent

nën212014

Një aleate e çmuar kundër Alzheimerit

Ekziston një recetë me cilësi organoleptike dhe ushqyese të veçanta. Ajo ka një përmbajtje të lartë acidesh yndyrore omega 3, vitamina B1, B6, B12, pak bakër dhe është i këshillueshëm për personat që vujanë nga sëmundjet neurodegjenerative
transparent

gus82015

Studim i JAMA-s: Nga barnat me përdorim të përditshëm, risk për demencë

Një studim i gjerë i drejtuar nga Universiteti i Uashingtonit dhe i botuar në revistën "Jama Internal Medicine", ka shqyrtuar disa lloje barnash me aktivitet anti-kolinergjik. Autorët nuk përmendin brande specifike,
transparent

nën72016

Ndikimi i smogut në tru dhe lidhja me Alzheimerin, ekspertët ftojnë për kujdes

Grimcat e pluhurit të prodhuara nga trafiku në qytete janë në gjendje që të penetrojë në trurin e njeriut: një studim i publikuar në “Pnas” dhe i koordinuar nga Barbara A. Maher nga Universiteti i Lancaster, i ka identifikuar për herë të parë mes neuroneve dhe sinapseve dhe sheh mundësinë e një lidh
transparent

kor132018

Alzheimeri. Rezultate premtuese nga antitrupi beta-amiloide

Një studim i fazës II ka dhënë rezultate pozitive në lidhje me një antitrup që ka si objektiv proteinën beta-amiloide. Këtë e bëjnë të ditur ndërmarrjet Eisai e Biogen. Në studim janë përfshirë 856 pacientë me sëmundjen e Alzheimerit në...
transparent

kor182018

Rënia konjitive mund të frenohet me trajtim ushqimor

Një trajtim ushqimor specifik, i ndjekur për të paktën 2 vjet, që nis menjëherë pas konfirmimit diagnostikues të rënies konjitive të lehtë, mund të ndihmojë në mënyrë konkrete në ruajtjen e indeve të trurit, duke stabilizuar...
transparent

sht42018

Një antitrup i ri monoklonal, mund të përmirësojë ecurinë e alzheimerit

Antitrupi monoklonal BAN2401 është në gjendje të reduktojë pllakat amiloide dhe të përmirësojë konjicionin e funksionalitetin te pacientët me sëmundjen e alzheimerit. Këto janë rezultatet e endpointeve dytësore të studimit...
transparent

nën162018

Ibuprofeni jep shpresa të efikasitetit kundër sëmundjes së Alzheimerit

Sëmundja e Alzheimerit karakterizohet nga depozita të proteinës beta-amiloide (Aâ) në tru, që shndërrohen në vatra të inflamacionit. Neuronet janë shkatërruar nga ky proces inflamator dhe kjo shkakton deficite konjitive që...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC