DIABETI I TIPIT 2

tet112014

Një studim kohort retrospektiv: Hiperglicemia në pacientët e hospitalizuar dhe rreziku i diabetit

Glukoza plazmatike e matur gjatë një shtrimi urgjent spitalor parashikon rrezikun e zhvillimit të diabetit të tipit 2.
transparent

nën142014

Risi për trajtimin e konstipacionit kronik dhe edemës makulare diabetike

Agjensia Europiane e Barnave, EMA ka autorizuar tregtimin e IDegLira (Xultophy e Novo Nordisk) për trajtimin e Diabtit Mellitus tip 2 në të rriturit. Bari kombinon në një injeksion të vetëm ditor dy principe aktive: insulinën degludec (Tresiba) dhe liraglutide (Victoza).
transparent

shk242015

Diabeti i tipit 2, FDA aprovon një kombinim të ri barnash

Administrata Amerikane e Barnave dhe Ushqimit (FDA)ka miratuar një bar të ri për trajtimin e diabetit të tipit 2, i cili shoqëron dietën dhe ushtrimet fizike. Është fjala për një kombinim të dy principeve aktive, empaglifozin dhe linagliptin, ndërsa është hera e parë që asociohen një inhibitor i co-
transparent

qer222015

Përgjegjëse për diabetin melit edhe qelizat delta pankreatike

Rezultati i një studimi të publikuar në revistën “Diabetologia 2015” tregon se përveç degjenerimit të qelizave beta-pankreatike, te pacientët diabetikë verifikohet një dëm edhe në qelizat delta. Autorët: Carla Perego nga Universiteti Shtetëror i Milanos dhe Stefano la Rosa nga Spitali i Varezes
transparent

gus12015

AIJS në diabetin e tipit 2 shtojnë riskun për sëmundje kronike të veshkave

Te pacientët me diabet të tipit 2 ekziston një lidhje e përkohshme mes përdorimit të anti-inflamatorëve jo steroidienë (AIJS) dhe rritjes së riskut për sëmundje kronike të veshkave.
transparent

gus52015

Sitagliptina te pacientët me diabet, nuk e rrit riskun kardiovaskular

Shtimi i sitagliptinës në terapinë e pacientëve me diabet të tipit 2 duket se nuk e rrit mundësinë për efekte anësore kardiovaskulare. Faktin e konfirmojnë rezultatet e një studimi të publikuar në revistën "Neë England journal of medicine"
transparent

kor62016

Edhe pas gjysmë shekulli mbetet më e mira për diabetin tip 2

Metformina te pacientët me diabet tip 2 ul riskun e vdekshmërisë nga sëmundjet kardiake me rreth 30-40% më shumë krahasuar me sulfoniluretë. Një metanalizë e publikuar në “Annals of Internal Medicine”, pohon se antidiabetiku, i cili është në treg prej mëse pesëdhjetë vitesh përdoret si terapi e linj
transparent

mar102017

Diabeti, te prediabetikët liraglutide redukton ndjeshëm avancimin

Sipas një studimi të publikuar në The Lancet, me autor të parë Carel le Roux nga University College në Dublin (Irlandë), pacientët me pre-diabet kanë më pak mundësi për të zhvilluar diabet 2 pas tre vitesh trajtimi me liraglutide në krahasim me placebon. “Prediabeti është një konditë asimptomatike k
transparent

mar222017

Shoqata Amerikane e Diabetit përditëson rekomandimet për kurat

Shoqata Amerikane e Diabetit (ADA) ka publikuar në revistën Annals of Internal Medicine një panoramë të standardeve të kurave mjekësore për diabetin të azhornuara për vitin 2017. Azhornimi përfshin një analizë mbi kërkimet e reja të zhvilluara mes janarit dhe nëntorit të 2016-s për të shtuar, qartës
transparent

pri212017

Diabeti, BMJ: Bashkëpunimi i farmacistëve me mjekët e përgjithshëm përmirëson kurën

“Programet e trajtimit që parashikojnë bashkëpunimin e farmacistit me mjekun i cili ka në trajtim pacientin, përmirësojnë kontrollin e diabetit”, shprehet Tim Langran nga King Edward VII Hospital në Britaninë e Madhe dhe autori kryesor i një studimi të publikuar në BMJ Open. Diabeti tip 2 është një
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC