Glicemi

sht242014

Të hash shumë oriz ndihmon në luftën e çrregullimeve të gjumit

Probleme me gjumin? Ushqimi juaj kryesor është orizi. E dëshmon një studim japonez i Kanazawa Medical University publikuar nga PlosOne dhe shpalosur nga Daily Mail: studimi që ka përfshirë dy mijë njerëz demonstroi se ata që kishin një dietë të bazuar në oriz bënin një gjumë më cilësor.
transparent

tet252014

Ëmbëlsuesit artificialë përgjegjës për rritjen e riskut të diabetit

Sakarina, aspartami dhe sukralozi mund të shkaktojnë ndryshime metabolike që sjellin rritjen e niveleve të glicemisë në organizëm: çështja është ngritur nga një studim izraelit publikuar në revistën shkencore ‘’Nature’’ dhe e prezantuar në kongresin e zhvilluar disa javë më parë në Vjenë nga ‘’Europ
transparent

tet92015

Barna të reja në hematologji, diabetologji dhe onkologji

Gjatë ditëve të kaluara entet rregullatore të barnave në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara kanë publikuar njoftime lidhur me aprovimin apo përshpejtimin e procedurave për vlerësimin e barnave për përdorim në kirurgjinë e urgjencës
transparent

shk142017

FDA autorizon një sistem të ri monitorimi glicemik për të zëvendësuar marrjen e gjakut nga gishti

Administrata amerikane e Barnave dhe Ushqimeve (FDA) ka autorizuar sistemin e monitorimit të vazhdueshëm të glicemisë - Dexcom G5 Mobile, për të reduktuar numrin e kampioneve të marra nga gishti, të nevojshme për të vendosur për terapinë. “Me treguesin e ri do të duhen vetëm dy kampionë në ditë nga
transparent

pri162018

Tani, nuk duhet ta shponi gishtin për matjen e glicemisë. Këtë do ta bëjnë sensorët e një leukoplasti

Disa kërkues kanë arritur të krijojnë një leukoplast që bën matjen e vlerave të glukozës nëpërmjet lëkurës, pa e shpuar gishtin. Leukoplasti, në të vërtetë, nuk e shpon lëkurën, por e tërheq glukozën nga lëngu qelizor nëpërmjet folikujve të qimeve dhe...
transparent

qer192018

Diabeti. Insulina e re me veprim të shpejtë, shfaq avantazhe befasuese

Pavarësisht se udhëzimet kryesore ndërkombëtare rekomandojnë kontrollin 1 dhe 2 orë pas fillimit të ngrënies, njerëzit që vuajnë nga diabeti, e matin gliceminë pas ngrënies mesatarisht, vetëm 2 herë në muaj. Kjo e...
transparent

kor302018

Diabeti i tipit 2. Kalimi metforminë-sulfonylure, shton rreziqet për efekte të kundërta

“Pacientët që kanë marrë sulfonylure si një terapi të linjës së dytë, kanë treguar një shtim të rrezikut për infarkt të miokardit, vdekshmëri për të gjitha shkaqet dhe hipoglicemi të rëndë, krahasuar me ata që vazhdojnë të...
transparent

gus302018

Diabeti 2. Dieta vegjetariane përmirëson vlerat e hemoglobinës së glikuar

Sipas një rishikimi të literaturës së publikuar në “Clinical Nutrition”, dietat vegane e vegjetariane mund të reduktojnë hemoglobinën e glikuar (HbA1c) dhe vlerat e kolesterolit, përveçse përmirësojnë faktorë të tjerë rreziku kardio...
transparent

pri102019

Ëmbëlsuesit pa sheqer. Nuk konfirmohen përfitimet prej tyre

Nuk ka prova të qëndrueshme që tregojnë se shëndeti ka përfitime të rëndësishme nga ëmbëlsuesit pa sheqer dhe nuk përjashtohet që këta të fundit janë një burim i mundshëm dëmesh, sipas asaj që sugjeron një rishikim i literaturës...
transparent

pri242019

Një agjent nutraceutik përmirëson gliceminë te pacientët disglicemikë

Administrimi i një kombinimi nutraceutik që përmban ekstraktet nga Ascophyllum nodosum e Fucus vesiculosus, përmirëson ndjeshmërinë ndaj insulinës dhe gliceminë, nëse bashkohet me një stil jete të shëndetshme. Ky...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC