psoriazë

pri232015

Beta-bllokuesit afatgjatë dhe ndikimi te gratë

Sipas rezultateve të një kërkimi të kohëve të fundit, gratë me hipertension janë më tepër të rrezikuara në zhvillimin e psoriazis, për shkak të përdorimit të zgjatur të barnave antihipertensive.
transparent

tet272016

Kortikosteroidet topike, kortikofobia redukton trajtimin terapeutik

Ndonëse kortikosteroidet topike përfaqësojnë terapinë anti-inflamatore topike më efikase për dermatitin atopik dhe psoriazën, kortikofobia pra frika nga efektet anësore të “kortizonit” dhe formulimet pak të përshtatshme për nevojat e pacientit, e kushtëzojnë shumë përdorimin e tyre: 20-50% e pacient
transparent

jan92017

Dy studime tregojnë efikasitetin e secukinumab në trajtimin e psoriazës

Efikasitet i lartë në trajtimin e psoriazës dhe sodisfaksioni i pacientëve që e administrojnë vetë barin secukinumab, janë këto rezultatet që dalin nga dy studime të fazës III të cilët kanë vlerësuar vetitë e tij në shërimin e shpejtë të lezioneve psoriatike në lëkurë me administrim nëpërmjet shirin
transparent

shk72017

Tetë barna të reja rekomandohen nga EMA, mes të cilave dy biosimilarë

Në mbledhjen e janarit, Komiteti i Barnave për Përdorim njerëzor (CHMP) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA), ka rekomanduar aprovimin e tetë barnave të reja, mes të cilave dy biosimilarë. Bëhet fjalë për Amgevita e Solymbic. Të dyja përmbajnë adalimumab, një antitrup monoklonal njerëzor që njihet
transparent

dhj202017

Bari i parë biologjik me efikasitet afatgjatë, për psoriazën e thonjve dhe atë palmo-plantare

Secukinumab-i (antitrupi monoklonal plotësisht njerëzor i drejtuar kundër interleukinës-17A (Il-17A)), citokina që ka një rol kyç në zhvillimin dhe përparimin e psoriazës, ofron përmirësim të dukshëm të psoriazës së thonjve dhe asaj palmo-plantare (të pëllëmbës dhe shputës së këmbës) deri në 2.5 vje
transparent

gus22018

Dieta mesdhetare, ngadalëson përparimin e psoriazës

Psoriaza është një sëmundje kronike inflamatore. Nga ana tjetër, dihet tashmë se dieta mesdhetare redukton inflamimin kronik, si dhe ka një efekt pozitiv në rrezikun e sindromës metabolike dhe ngjarjeve kardiovaskulare. Për këtë...
transparent

gus82018

Psoriaza. Studimi italian zbulon faktorët gjenetikë të sëmundjes

Artriti psoriatik (PSA) është një artrit inflamator, i karakterizuar nga inflamacioni i entezeve (zonat e futjes së tendinave dhe ligamenteve në sipërfaqen e kockave) që çojnë në erozion të eshtrave dhe në formimin e...
transparent

qer202019

Psoriaza dhe inflamimi nga mosha. Unifarco Biomedical krijon novacionin për barrierën e lëkurës

Një kompleks hidrolipidik dhe isopalmide (endokanabinoid), që janë në gjendje të reduktojnë deskuamimin dhe trashjen e lëkurës, duke vepruar mbi çekuilibrimet e lëkurës me...
transparent

nën62020

Psoriaza. Terapia lokale në forma të lehta. Këshillat e farmacistit

Psoriaza është një sëmundje kronike inflamatore e shkaktuar nga një mosfunksionim i sistemit imunitar dhe e karakterizuar nga forma të ndryshme lezionesh. Nuk është ngjitëse dhe shkaku kryesor nuk dihet ende. Është ende...
transparent

shk22021

Kush është më pak në formë, ka më shumë mundësi të zhvillojë psoriazë

Sipas një studimi të publikuar në “Plos One”, te të rinjtë e rritur ekziston lidhja mes formës së dobët fizike dhe një rreziku më të lartë për të zhvilluar psoriazë. Kërkuesit kanë studiuar të dhënat e më shumë se 1.2 milionë burrave...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC