HIPERTENSIONI

qer282014

Hipertensioni: ndjekja jo korrekte e terapisë rrit rezistencën

Shumë pacientë që trajtohen për hipertension nuk e ndjekin trajtimin në formë korrekte, në disa raste nuk e marrin fare, një fakt që mund të shpjegojë shumë raste të përcaktuara si hipertension rezistent dhe që në fakt varen nga një pajtueshmëri e dobët e pacientit.
transparent

pri232015

Beta-bllokuesit afatgjatë dhe ndikimi te gratë

Sipas rezultateve të një kërkimi të kohëve të fundit, gratë me hipertension janë më tepër të rrezikuara në zhvillimin e psoriazis, për shkak të përdorimit të zgjatur të barnave antihipertensive.
transparent

kor262014

Rrezet UVA janë të dobishme për sistemin kardiovaskular

Ekspozimi në diell, veçanërisht ndaj rrezatimit UVA, është në gjendje të ulë presionin e gjakut dhe rrahjet kardiake në mënyrë krejtësisht të pavarur nga efekti vazodilatues shkaktuar nga ngrohja.
transparent

kor312014

ACE-inhibitor, mbrojtje kardiovaskulare në diabetin mellit

Antihipertensivët që pengojnë enzimën e konvertimit të angiotensinës duket se reduktojnë ngjarjet kardiovaskulare dhe vdekshmërinë tek pacientët me diabet, ndërsa sartanët përkatësisht antagonistët e receptorëve të angiotensinës II, nuk japin të tilla efekte.
transparent

gus262014

Me probiotikë përmirësohet kontrolli i presionit të gjakut

Konsumi i probiotikëve mund të ketë efekt, megjithëse modest, në përmirësimin e kontrollit të presionit të gjakut.
transparent

sht32014

Hibiskus, bar i këndshëm për hipertensionin e lehtë dhe të moderuar

Hipertensioni i lehtë dhe i moderuar mund të kontrollohet në mënyrë efektive me fitoterapi, në veçanti me një pije shumë të këndshme siç është Hibiskus.
transparent

dhj42014

EMA: Nuk ka prova të forta mbi asociimin e problemeve kardiake me barnat që përmbajnë testosteron

Organizmi rregullator që përfaqëson shtetet anëtare të BE-së (CMDh1) ka përcaktuar njëzëri se nuk ka asnjë provë të dukshme mbi shtimin e problemeve kardiake si pasojë e barnave që përmbajnë testosteron, të përdorura nga meshkuj me sasi të pamjaftueshme testosteroni.
transparent

jan172015

Dieta për hipertensionin parandalon edhe gurët në veshka

Dieta DASH (Dietary approaches to stop hypertension) e projektuar për të reduktuar presionin e gjakut punon njëkohësisht për parandalimin e gurëve në veshka. Zbulimi i publikuar në ‘’American Journal of Kidney Diseases’’ është rezultat i një studimi në 41 persona të rastësishëm
transparent

jan162017

Hipertensioni dhe pre-hipertensioni shqetësim në rritje mes fëmijëve

Hipertensioni dhe pre-hipertensioni diagnostikohen rrallë mes fëmijëve, dhe po aq rrallë ndiqen udhëzimet për diagnozën dhe trajtimin e tyre. Në këtë përfundim ka dalë një studim i publikuar në revistën “Pediatrics” dhe i koordinuar nga David Kaelbe, specialist në Departamentin e Mjekësis
transparent

maj82017

Hipertensioni, ulja intensive e presionit arterial te të moshuarit redukton efektet anësore

Ulja intensive e presionit arterial te të moshuarit hipertensivë redukton riskun për efekte anësore kardiovaskulare, sipas një metanalize të publikuar në “Journal of the American College of Cardiology”. Eight Joint National Committee në vitin 2014 rekomandoi që te pacientët me moshë më të madhe se 6
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC