PROBIOTIK

qer242014

Dyshime për efektivitetin e probiotikëve në kolikat neonatale

Tek foshnjat përdorimi i probiotikëve nuk duket se ka efekte të dobishme në trajtimin ose parandalimin e kolikave neonatale, një shqetësim frekuent në muajt e parë të jetës që manifestohet me të qara të pamotivuara.
transparent

gus262014

Me probiotikë përmirësohet kontrolli i presionit të gjakut

Konsumi i probiotikëve mund të ketë efekt, megjithëse modest, në përmirësimin e kontrollit të presionit të gjakut.
transparent

nën172014

Nga trajtimi probiotik, kurë premtuese për dermatitin atopik

Probiotiku i nxjerrë nga mikrobiomat njerëzore mund të përdoret si një terapi e re për pacientët me dermatit atopik dhe të ofrojë mbrojtje kundër krijimit të biofilmave patogjene, pa nevojën e marrjes së barnave
transparent

nën272014

Probiotikët parandalues të atopisë te foshnjat

Marrja e probiotikëve gjatë shtatzënisë dhe pas saj (në periudhën e ushqyerjes me gji), ndihmon në parandalimin krijimit të dermatitit atopik te foshnjat.
transparent

mar302015

Në kapsllëkun kronik dieta duhet të jetë individuale

Një stil i shëndetshëm jetese dhe ushqyerja korrekte janë kurat nga duhet të nisemi para se të vendosim të marrim barna për kapsllëkun kronik. Është e rëndësishme që pacienti të ndjekë këshillat e një specialisti në mënyrë që dieta të përkufizohet në bazë të kushteve të të tij specifike.
transparent

qer32015

Probiotikët për celiakinë, gluteni i pranishëm edhe aty ku lexon “gluten-free”

Personat e prekur nga celiakia përdorin shpesh integratorë me bazë probiotikët dhe ata që konsumojnë këto produkte kanë tendencën të shfaqin më shpesh simptomat e sëmundjes. Këto të dhëna të verifikuara vitin e kaluar nga studiues të “Columbia University”, shpjegohen...
transparent

nën192015

Probiotikët në shtatzëni, efikasë për shëndetin e nënës dhe të fëmijës

“Tashmë ka gjithnjë e më shumë të dhëna që tregojnë se administrimi i probiotikëve në shtatzëni nga tremujori i dytë e në vazhdim ka një impakt pozitiv te nëna dhe fëmija”, deklaron Susanna Esposito, drejtore e njësisë së Pediatrisë në Poliklinikën e Universitetit të Studimeve në Milano dhe presiden
transparent

shk112016

Probiotikët në shtatzëni dhe ushqyerja me gji reduktojnë incidencën për ekzemë atopike te fëmijët

Marrja e probiotikëve në shtatzëni dhe gjatë ushqyerjes me gji nga nëna, si dhe shkëputja nga gjiri e foshnjës deri në vitin e parë të jetës lidhet me një reduktim të rasteve për ekzemë atopike te fëmija. Në veçanti administrimi te nënat e ardhshme e disa shtameve të probiotikëve gjatë shtatzënisë e
transparent

sht82016

Probiotikët te fëmijët dhe dhimbjet e barkut, më shumë dyshime se siguri

“Me të dhënat që janë sot në dispozicion nuk mund të pohohet se probiotikët, e në veçanti Lactobacillus reuteri, janë efikasë në kurimin dhe parandalimin e dhimbjeve të barkut neonatale, të karakterizuara me të qara në dukje të pamotivuara dhe shumë të shpeshta gjatë muajve të parë të jetës së fëmij
transparent

nën282016

Probiotikët, pretendimet shëndetësore hidhen poshtë nga EFSA: Ja motivet

Efikasiteti i baktereve probiotike nuk vihet në diskutim; por kompanitë duhet të tregojnë përfitimet mbi baza shkencore skrupoloze, duke respektuar kështu të drejtën e konsumatorëve për një informacion korrekt
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC