KOLITI

qer232014

Koliti ulçeroz: Simptomat, diagnoza dhe trajtimi

Bëhet fjalë për një sëmundje kronike inflamatore që prek kolonin, e karakterizuar nga vrima të vogla dhe zona të inflamuara që vazhdojnë përgjatë intestinit. Shkaku është shpesh idiopatik, me një incidencë të lartë tek meshkujt me kulmin mes moshës 20-35 vjeç dhe 50-65 vjeçare.
transparent

tet292014

Autorizohen barna të reja për kolitin, hemofilinë A dhe aritminë e rëndë

Agjencia Europiane e Medikamenteve (EMA) ka miratuar hedhjen në treg të një trajtimi të ri për kolitin ulçeroz. Është fjala për një bar me bazë budesonide (Cortiment Mmx di Ferring Pharmaceuticals), glukokortikoid me veprim lokal, i përfshirë në një formulim të ri në tableta
transparent

qer72018

Koliti ulceroz aktiv mesatar/i ashpër. Në SHBA aprovohet tofacitinibi

FDA-ja ka zgjeruar indikimin për barin tofacitinib, një frenues përzgjedhës i kinazeve janus, që përdoret aktualisht në artritin reumatoid dhe në artritin psoriazik, te të rriturit me kolit ulçeroz mesatar/të...
transparent

qer132018

Koliti ulçeroz dhe sëmundja krohn. Profil sigurie i favorshëm për vedolizumabin

Një analizë e re e botës reale që krahason të dhënat e sigurisë së vedolizumabit, një bar biologjik selektiv në nivelin intestinal, me terapinë me antagonistë të faktorit të nekrozës tumorale (TNF) u prezantuan në...
transparent

mar252019

Ushqyerja me gji dhe barnat. Siguria e terapive për sëmundjet kronike intestinale

Shoqata Italiane e Gastro-Reumatologjisë mbështet sigurinë e ushqyerjes me gji te pacientet në terapi farmakologjike për sëmundjet kronike intestinale. Ushqyerja me gji duhet të promovohet dhe favorizohet gjithmonë. Qumështi...
transparent

tet172019

Koliti ulceroz, vedolizumabi. Të dhëna të reja tregojnë përfitime, në krahasim me adalimumabin

Të dhënat e reja nga studimi VARSITY i fazës 3b, botuar në “Nevv England Journal of Medicine” nga Bruce Sands dhe kolegët e Grupit të Studimit VARSITY, japin prova të mëtejshme të përfitimeve nga vedolizumabi...
transparent

qer282021

Koliti ulceroz. Konfirmohet toleranca dhe efikasiteti i filgotinibit. Studimi në "Lancet"

Sipas rezultateve të një studimi të botuar në “Lancet”, filgotinibi 200 mg është i tolerueshëm dhe efikas në induktimin dhe ruajtjen e remisionit klinik, krahasuar me placebon, te pacientët me kolit ulceroz aktiv, nga mesatar...
transparent

tet112021

Ozanimodi është efektiv dhe i sigurt në trajtimin e kolitit ulcerativ

Një studim i botuar në New England Journal of Medicine, tregon se ozanimodi, një medikament i miratuar kohët e fundit për trajtimin e sklerozës së shumëfishtë, është efektiv në fazën e induksionit të remisionit dhe në fazën...
transparent

nën192021

Sëmundjet autoimune dhe koliti ulceroz. Rekomandime të reja medikamentesh në Bashkimin Evropian

Agjencia Evropiane e Barnave ka rekomanduar autorizimin për hedhjen në treg në Bashkimin Evropian të avacopanit, një medikament i klasës së parë për trajtimin e...
transparent

dhj72021

Koliti ulceroz. BE-ja i hap dritën jeshile terapisë së re orale

Komisioni Evropian ka ndezur dritën jeshile për përdorimin e ozanimodit në trajtimin e të rriturve me kolit ulceroz aktiv mesatar/të rëndë, që nuk i janë përgjigjur si duhet apo janë intolerantë ndaj terapisë konvencionale, ose...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC