MULTI-REZISTENCA

qer192014

Një Task Forcë kundër multi-rezistentës

Kërkuar nga shumë palë si një emergjencë planetare, fenomeni i multi-rezistencës ndaj antibiotikëve bindi kryeministrin e Bashkimit Europian dhe presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës të krijonin në vitin 2009 një Task Forcë Transatlantike (TATFAR).
transparent

kor102017

Komisioni Europian miraton Planin e ri të Veprimit për rezistencën antimikrobike

Mbështet në tre shtylla kryesore Plani i ri i Veprimit që Komisioni Europian ka ndërmarrë për të përballuar problemin e rezistencës antimikrobike. Është një shqetësim në rritje meqenëse ka arritur të shkaktojë 25 mijë vdekje në vit mes qytetarëve të BE-së, me një kosto për sistemet shëndetësore prej
transparent

maj62020

Evropa miraton antibiotikun cefiderocol. Ka spektër të gjerë ndaj aerobeve gramnegative

Komisioni Evropian ka dhënë autorizimin e marketingut për cefiderocol (Fetcroja), një antibiotik i ri për trajtimin e infeksioneve me shkak bakteret aerobe gramnegative, te pacientët e rritur me mundësi të kufizuara...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC