ANTITUMORAL

qer172014

Antitumoral, anti-inflamator, analgjezik: mundësi të reja në SHBA dhe BE

Komisioni Europian ka autorizuar një udhëzim të ri për frenuesin oral multikinasik sorafenib (Nexavar i Bayer Healthcare dhe Onyx Pharmaceuticals, Inc., pjesë e grupit Amgen): për trajtimin e pacientëve me tumor të diferencuar të tiroides ...
transparent

qer172014

Karcinoma pulmonare

Karcinoma pulmonare është neoplazia me normën më të lartë të incidencës dhe vdekshmërisë në botë (1,35 milionë raste të reja në vit dhe 1,18 milionë vdekje), me frekuencë më të lartë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Europë.
transparent

qer302014

FDA hedh në treg një antibiotik të ri, EMA përforcon përdorimin e vaksinës HPV

Food and Drug Administration ka autorizuar hyrjen në treg të një antibiotiku të ri, i prodhuar si në formë orale dhe intravenoze për trajtimin e infeksioneve bakteriale akute të lëkurës dhe strukturave të saj.
transparent

gus192014

Ebola Virus, Zmapp mjekimi eksperimental i miratuar nga OBSH

Ndërsa numri i të infektuarve nga Ebola Virus rritet çdo ditë e më shumë (mbi 1000 numri i të vdekurve dhe 1900 i të infektuarve në të gjithë Afrikën) OBSH ka aprovuar përdorimin e barit eksperimental të patestuar tek njerëzit, ZMapp.
transparent

mar162015

Bimët dhe integratorët: pak dialog mes pacientëve në kimioterapi dhe onkologëve

Një numër i madh pacientësh me kancer i drejtohen mjekësisë plotësuese dhe alternative (duke përfshirë bimët dhe integratorët) gjatë trajtimit antineoplastik. Megjithatë, më pak se gjysma e onkologëve në SHBA deklarojnë se kanë diskutuar mbi këto produkte me pacientin.
transparent

kor312015

Çmimet e larta të antitumoralëve: 118 onkologë amerikanë notë proteste për uljen e tyre

Janë 118 onkologët amerikanë që kanë hedhur firmat e tyre në një editorial i cili kundërshton çmimet shumë të larta të barnave antitumorale. Autori i parë i artikullit, Ayalew Tefferi nga "Mayo Clinic" Rochester, që në vitin 2013 kishte vënë në dukje se problemi dëmton së pari të sëmurët me kancer.
transparent

dhj112015

Barnat onkologjike kanë çmime deri në 300% më të larta në disa vende të Evropës

Në Evropë, Australi dhe Zelandën e Re çmimi i barnave të reja antitumorale varion nga 28 deri në 388%, sipas një studimi të publikuar në revistën “The Lancet Oncology”. Në përgjithësi në Mbretërinë e Bashkuar dhe në shtete mesdhetare si Greqia, Spanja dhe Portugalia paguajnë më pak nga të gjitha ven
transparent

dhj142015

FDA aprovon antitumoralë të rinj, PRAC vlerëson sigurinë për dy barna

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara ka aprovuar e elotuzumab në kombinim me lenalidomide dhe deksametazon, si terapi për trajtimin e pacientëve të prekur nga mieloma multiple, të cilët më parë merrnin deri në tri barna të ndryshme. Mieloma multiple është një tumor që prek plaz
transparent

maj312017

FDA aprovon Pembrolizumab për të gjitha tumoret me karakteristikë specifike gjenetike

Për herë të parë në historinë e saj, Administrata amerikane e Barnave dhe Ushqimit (FDA) ka aprovuar një terapi onkologjike për të gjitha tumoret që kanë një karakteristikë specifike gjenetike (biomarkator) dhe jo në bazë të organit ku fillon sëmundja.
transparent

tet102017

Nga lupolet derivate sintetike me aktivitet të rëndësishëm antitumoral

Sipas një studimi italian të publikuar në European Journal of Medicinal Chemistry, derivatet e xantumol (XN), një flavonoid me karakteristika anti-angiogjenetike, kanë një aktivitet domethënës anti-neoplastik. “Megjithatë nevojiten studime për të vlerësuar vetitë farmakokinetike të derivateve të XN
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC