të moshuar

qer122014

Antidepresivët, mbani nën vëzhgim të moshuarit

Mënyra e ecjes së pacientëve të moshuar në terapi me barna antidepresive duhet të monitorohet për shkak se marrja e tyre, por jo simptomat e depresionit, shkakton çrregullime në ecje.
transparent

qer262014

Keqtrajtimet, këshilla për menaxhimin e pacientëve në farmaci

Jepini vëmendje të plotë privatësisë, formuloni pak pyetje për të shmangur ndjesinë e marrjes në pyetje, mos gjykoni, mos u tregoni të nxituar, jepini tepër rëndësi të dëgjuarit.
transparent

kor192014

Gjumi i pakët përkeqëson plakjen cerebrale

Pas një moshe të caktuar, më pak orë gjumi ndikojnë negativisht në plakjen e trurit: është zbuluar në një studim publikuar në Journal Sleep, nga një grup studiuesish të Center for Cognitive Neuroscience, Neuroscience and Behavioral Disorders Program, Duke-nus Graduate Medical School në Singapor.
transparent

gus72014

BM vlerëson farmacistët për projektet e asistencës ndaj të moshuarve

Në javët e kaluara në Londër u janë dhënë çmimet Pharmaceutical care awards 2014 dy projekteve të zhvilluara nga farmacistët.
transparent

sht62014

Farmakovigjilenca tek të moshuarit sipas FDA

Përveç rasteve të veçanta dhe me fat, pas moshës 60-vjeç dita është e pasur me orare për marrjen e barnave, një nga shtyllat ku mbështetet jetëgjatësia në kohët moderne.
transparent

sht102014

Përmbushja e terapisë: shumë gabime në marrjen e barnave pas daljes nga spitali

Vetëm 40% e pacientëve të shtruar në spital për insufiçencë kardiake diastolike (DHF) ose sindromë koronare akute (ACS), pas daljes nga spitali janë në gjëndje të njohin siç duhet barnat e përshkruara dhe të marrin dozën e duhur me frekuencën e duhur.
transparent

sht272014

Melatonina nuk redukton delirin pas një ndërhyrje kirurgjikale

Sipas një studimi të publikuar në CMAJ (Canadian Medical Association Journal), suplementet e melatoninës nuk kanë rezultuar efektive në reduktimin e delirit tek të moshuarit ...
transparent

sht302014

NEJM: sipas një studimi, vaksina antigrip me dozë të lartë është më efektive tek të moshuarit

Vaksina antigrip me dozë të lartë, trivalente dhe inaktivizuar (IIV3-HD) është më efektive me 24% në raport me vaksinat me dozë standarte, për të mbrojtur nga gripi dhe komplikacionet e tij personat mbi gjashtëdhjetë vjeç, ky sipas një studimi të publikuar në New England Journal of Medicine(NEJM).
transparent

dhj132014

Farmacitë italiane më shumë nisma në ndihmë të moshës së tretë

Farmacitë në Itali shtojnë vëmendjen ndaj të moshuarve. Në thelb është referimi ndaj projektit të Federfarma-s, i cili parashikon dorëzimin në shtëpi të barnave për të moshuarit, invalidët ose personave në pamundësi për të shkuar në farmaci
transparent

shk122018

Dieta mesdhetare, më e përshtatshmja për të moshuarit

Të moshuarit që ndjekin një dietë mesdhetare, e cila përfshin ushqime me përbërje të lartë antioksidante dhe që është e lidhur me nivele më të ulëta të shënjuesve inflamatorë...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC