ANTIDEPRESIV

qer122014

Antidepresivët, mbani nën vëzhgim të moshuarit

Mënyra e ecjes së pacientëve të moshuar në terapi me barna antidepresive duhet të monitorohet për shkak se marrja e tyre, por jo simptomat e depresionit, shkakton çrregullime në ecje.
transparent

kor52014

Stresi vazhdon të përkeqësoj kujtesën

Ju ndodh të gjithëve të harroni gjëra kur jeni nën stres, p.sh kur jeni vonë për një takim dhe nuk mbani mend se ku janë çelësat e makinës, ose kur harroni çështjet kryesore të një fjalimi disa sekonda përpara një prezantimi. Kjo ndodh për shkak të stresit që bën fragmentare kapacitetin e kujtesës.
transparent

sht232014

Rreziqet që sjellin antidepresivët në shtatzani, eksperti: asnjë dëshmi bindëse

Marrja e antidepresivëve gjatë shtatzanisë mund të shkaktojë defekte në lindje, komplikacione pas lindjes, vonesa zhvillimore dhe hiperaktivitet ...
transparent

qer22016

Shtohen përshkrimet ‘off label’ të antidepresivëve

Flitet për ‘off label’ kur mjeku në emër të lirisë së trajtimit, i përshkruan pacientit një bar për të trajtuar patologji të ndryshme ose me modalitet administrimi apo doza të ndryshme, në krahasim me atë që është përcaktuar nga indikacionet terapeutike të vetë barit. Në një studim të publikuar në
transparent

sht152016

Citalopram dhe kokaina, sinjalizime për një ndërveprim të mundshëm

Ndërveprimi mes një bari dhe një substance të paligjshme objekt abuzimesh, është një mundësi që duhet konsideruar kur përshkruhet një bar. Sugjerimi vjen nga Agjencia britanike e Barnave (Mhra) duke marrë për bazë sinjalizimin për një rast të dyshimtë të ndërveprimit mes citalopram dhe kokainës te n
transparent

nën142016

Jo të gjithë antidepresivët i përkeqësojnë çrregullimet seksuale

Antidepresivët të cilët janë aktualisht në treg, mund të përkeqësojnë disfunksionin seksual, duke rënduar në mënyrë indirekte gjendjen depresive të pacientit. Këtë nënvizojnë rezultatet e studimit SEXSED (akronim i Sexual Symptoms and Side Effects in Depression) i koordinuar nga Anita Clayton, profe
transparent

dhj22016

Jo të gjithë antidepresivët i përkeqësojnë çrregullimet seksuale

Antidepresivët të cilët janë aktualisht në treg, mund të përkeqësojnë disfunksionin seksual, duke rënduar në mënyrë indirekte gjendjen depresive të pacientit. Faktin e nënvizojnë rezultatet e studimit SEXSED (akronim i Sexual Symptoms and Side Effects in Depression) të koordinuar nga Anita Clayton,
transparent

dhj292016

Antidepresivët: përgjigja ndaj placebos e qëndrueshme prej më se një çerek shekulli

Një revizionim sistematik i publikuar në “The Lancet Psichiatry” konfirmon se nuk ka një rritje të normës së përgjigjes ndaj placebos në studimet mbi barnat antidepresive. Autorët e artikullit, të koordinuar nga Andrea Cipriani profesor në departamentin e Psikiatrisë në Universitetin Oxford të Mbret
transparent

shk222017

Aripiprazoli i injektueshëm, i administruar një herë në muaj, efikas në çrregullimin bipolar

Bari anti-psikotik aripiprazol (Abilify, Otsuka) me kohë të gjatë veprimi, në formë të injektueshme dhe i administruar një herë në muaj është një terapi efikase dhe e toleruar mirë në pacientët me çrregullim bipolar. Faktin e pohon një studim multi-qendror ndërkombëtar i kontrolluar dhe randomizuar,
transparent

pri182017

D-cicloserina efikase në terapinë kundër çrregullimeve të ankthit

Te pacientët e prekur nga çrregullimi obsesivo-kompulsiv ose nga stresi post-traumatik, marrja e D- cicloserinës lidhet me një rritje të vogël por domethënëse të efikasitetit të terapisë konjitivo- komportamentale, e pandikuar nga përdorimi i njëkohshëm i anti-depresivëve. E pohon David Mataix-Cols
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC