HEPATITI C

qer102014

Hepatiti C: AbbVie dorëzojnë dosjet tek EMA, së shpejti terapia e re

Kompania farmaceutike AbbVie prezantoi në EMA (Agjencia Europiane për Barnat) kërkesën për autorizimin e futjes në treg të trajtimit eksperimental plotësisht oral dhe të privuar nga interferoni, për trajtimin e pacientëve të rritur me hepatitit kronik HCV të gjenotipit 1.
transparent

kor92014

Dëmtimi i mëlçisë nga barnat. Udhëzimet e reja nga ACG

Dëmtimi i mëlçisë nga barnat (Dili) është një nga çrregullimet më të vështira për tu diagnostikuar dhe trajtuar, por American College of Gastroenterology (ACG) sapo ka nxjerrë udhëzime klinike për të ndihmuar klinicistët në menaxhimin e problemit.
transparent

mar92015

Raporti mbi epidemiologjinë e sëmundjeve infektive në Evropë

Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) sapo ka publikuar raportin epidemiologjik 2014 mbi sëmundjet e transmetueshme me impakt të madh në shëndetin publik në Evropë (duke përfshirë HIV-in dhe viruset që transmetohen nëpërmjet gjakut) deri në vitin 2012.
transparent

maj272015

EMA rekomandon shmangien e disa barnave për hepatitin C në kombinim me amiodaron-in

Agjencia Evropiane e Barnave ka konfirmuar riskun për bradikardi të rëndë (rrahje të ngadalësuara të zemrës) dhe bllokim kardiak (probleme të drejtimit të sinjaleve elektrike në zemër) kur bari për hepatitin C, Harvoni (sofosbuvir me ledipasvir)
transparent

kor282015

Dita Botërore e Hepatitit 2015: Teste falas dhe apel për vaksinim

Çdo 28 korrik, Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Aleanca Botërore të Hepatitit organizojnë Ditën Botërore të Luftës Kundër Hepatitit. Tema e këtij viti është “Parandalo hepatitin. Vepro tani”.
transparent

mar92016

Barnat e reja kundër hepatitit C falsifikohen në juglindje të Azisë, OBSH kërkon rritje të vigjilencës

Fenomeni i falsifikimit përbën një kapërcim të rrezikshëm të cilësisë së barnave dhe nuk është fjala vetëm për barnat për disfunksionet erektile apo anabolike, por edhe ato novatore si për hepatitin C për shembull, të gjetura në juglindje të Azisë. Në një komunikatë, Organizata Botërore e S
transparent

mar212016

Hepatiti C, së shpejti vetëm një tabletë në ditë për ta kuruar

Një tabletë në ditë për 12 javë është e ardhmja e terapisë për të shëruar hepatitin C, një e ardhme jo e largët që sheh si protagoniste dy molekula, grazoprevir e elbasvir. Aprovimi i barit nga FDA në Shtetet e Bashkuara pritet gjatë këtyre ditëve, ndërsa në Evropë nga EMA duhet pritur deri në muaj
transparent

gus222016

Hepatiti C, aprovim në BE për kombinimin elbasvir/grazoprevir

Komisioni Evropian ka aprovuar Zepatier (elbasvir/grazoprevir) me ose pa ribavirin (Rbv) për trajtimin e hepatitit kronik nga virusi C gjenotipi (GT)1 ose GT4 te të rriturit. Lajmin e bën të ditur një komunikatë e Msd, kompanisë prodhuese e cila nënvizon se si “tableta e kombinuar në dozë fikse për
transparent

tet72016

Efekte anësore të 27 barnave, një “watch list” e re e FDA-së

Janë 27 barnat që Administrata e Barnave dhe Ushqimit (FDA) në Shtetet e Bashkuara ka përfshirë në raportin e saj mbi efektet anësore të regjistruara në muajt e parë të këtij viti. Për një klasë barnash, agjencia rregullatore nuk është kufizuar vetëm me kaq: bëhet fjalë për antiviralët me veprim të
transparent

jan302017

Hepatiti C, EMA procedurë të përshpejtuar për aprovimin e Sof/Vel/Vox në monotableta

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) po vlerëson kërkesën për autorizim për nxjerrjen në treg të terapisë eksperimentale bazuar në administrimin e një tablete që përmban sofosbuvir 400 mg, velpatasvir 100 mg dhe voxilaprevir 100 mg (Sof/Vel/Vox) për trajtimin e pacientëve me infeksion kronik nga virus
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC