ketamina

sht202022

Depresioni. Rezultatet e papritura të trajtimit me ketaminë

Ketamina, një psikedelik i përdorur në mjekësi si anestezik dhe ilegalisht si drogë, konsiderohet një trajtim premtues por eksperimental i shëndetit mendor. Në një studim në të cilin...
transparent

pri142023

Depresioni madhor. Terapia elektrokonvulsive, më efektive se ketamina

Gjetjet e një rishikimi të literaturës dhe një metaanalize, të publikuara në "JAMA Psychiatry", sugjerojnë se terapia elektrokonvulsive është më efektive se ketamina për...
transparent

maj312023

Migrena refraktare. Ketamina si spraj nazal mund të ketë efekte të dobishme

Ketamina në formën e sprajit nazal mund të jetë një trajtim i sigurt dhe efektiv për migrenën refraktare kronike, sipas një studimi të botuar në revistën “Regional Anesthesia & Pain...
transparent

gus302023

Depresioni rezistent ndaj trajtimit. Studimi tregon efektivitetin e ketaminës

Ketamina racemike e administruar në mënyrë subkutane, ka treguar se efektivitet dhe siguri në trajtimin e depresionit rezistent ndaj trajtimit (TRD) për një periudhë 4-javore...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC